Pentru mai multe deficienţe, inclusiv lipsa autorizaţiei la incendiu

Un club din Suceava a fost amendat cu 100.000 de lei şi închis până la intrarea în legalitate

Un club din zona centrală a municipiului Suceava a fost închis şi sigilat, fiind aplicată şi o amendă de 100.000 de lei pentru deficienţele constatate în urma unui control efectuat de Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, controale tematice inopinate la operatori economici din categoria baruri, cluburi, discoteci.

Vineri, 20 octombrie, la un club din Suceava au fost constatate 12 deficienţe, printre care şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

În zona de dans/bar au fost identificate, prin numărare, peste 450 de persoane, depăşindu-se, astfel, numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice a operatorului economic.

În consecinţă, pentru încălcarea prevederilor legale s-au aplicat o amendă în cuantum de 100.000 lei şi sancţiunea complementară de oprire a activităţii şi de sigilare a spaţiului respectiv, până la intrarea în legalitate.

„Este cunoscut faptul că, în această perioadă, unităţile de învăţământ desfăşoară balurile specifice în spaţii ale operatorilor economici încadraţi în categoria baruri, cluburi, discoteci. În consecinţă, deoarece securitatea utilizatorilor este primordială, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Bucovina» al judeţului Suceava va continua aceste controale tematice şi în perioada următoare. Scopul acestor acţiuni nu este sancţionarea încălcărilor, ci constatarea modului în care sunt respectate măsurile de securitate, care să ofere un plus de siguranţă pentru fiecare utilizator” a precizat sursa citată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI