Pe DN 17A, în zona Paltinu

Tânăr şofer, băut şi drogat, implicat într-un accident rutier

Un eveniment rutier s-a produs sâmbătă seara pe DN 17A, pe raza localităţii Paltinu, în apropiere de Pojorâta: un şofer sub influenţa alcoolului şi a substanţelor interzise a provocat un accident.

Poliţiştii din cadrul SPR 11 Pojorâta au fost sesizaţi prin 112, în jurul orei 22:45, de un bărbat de 45 de ani din Vicovu de Sus, cu privire la un accident rutier în care a fost implicat. El a spus că şoferul vinovat de accident, un tânăr de 26 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, se afla sub influenţa alcoolului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că şoferul de 26 de ani, conducând un autovehicul Volkswagen, se deplasa pe DN 17A de la Vatra Moldoviţei către Sadova. Într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat pe contrasens, acroşând lateral un autoturism Mercedes-Benz, condus regulamentar de bărbatul de 45 de ani. S-a procedat la testarea şoferilor implicaţi. Bărbatul de 45 de ani a fost de acord şi a obţinut un rezultat negativ pentru alcool, dar celălalt şofer a refuzat iniţial testarea cu aparatul etilotest, fiind de acord să-i fie prelevate două mostre de sânge la intervale de o oră, pentru a se stabili alcoolemia. În timpul întocmirii documentelor legate de incident, la ora 0:42, tânărul şofer a fost de acord cu testarea cu aparatul drugtest: rezultat pozitiv pentru amfetamină.

În cazul lui, testarea cu aparatul etilotest a indicat 1,27% alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, poliţia a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

De asemenea, şoferul a fost amendat cu 1.885 de lei pentru circulaţia pe sens opus şi producerea unui accident de circulaţie soldat cu pagube materiale şi pentru nesolicitarea eliberării unui duplicat al permisului de conducere în cazul deteriorării acestuia. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI