Într-o acţiune desfăşurată la Fălticeni, Vicovu de Sus şi Cumpărătura

Haine, încălţăminte şi parfumuri contrafăcute au fost confiscate de poliţişti

Într-o operaţiune desfăşurată, sâmbătă, de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Suceava, în scopul protejării drepturilor de proprietate intelectuală, au fost confiscate articole vestimentare, parfumuri şi alte bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei, susceptibile de a fi contrafăcute.

Acţiunea a avut loc pe teritoriul satului Cumpărătura, comuna Bosanci, oraşul Vicovu de Sus şi municipiul Fălticeni, unde poliţiştii au identificat mai mulţi suspecţi care ofereau spre comercializare obiecte vestimentare inscripţionate cu mărci de prestigiu şi protejate, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate. Existau suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

Cercetările au fost efectuate la faţa locului, iar bunurile au fost ridicate în vederea examinării criminalistice. În acest context, au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”.

În total, au fost confiscate 123 de articole vestimentare, încălţăminte şi parfumuri inscripţionate cu mărci protejate pe teritoriul României, în valoare aproximativă de 28.750 lei. „Persoanele implicate în această activitate ilegală sunt supuse investigaţiilor, iar autorităţile continuă să combată infracţiunile legate de contrafacerea de produse de lux şi protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în comunitatea locală” ni s-a precizat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI