Aeroportul Suceava, pe locul 5 în ţară după numărul de pasageri

> Acesta este un argument pentru căutarea de noi operatori şi extinderea infrastructurii aeroportuare, consideră Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că situaţia statistică referitoare la aeroporturile din România arată că Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava este foarte bine clasat.

„O statistică după primele 9 luni arată undeva la peste 650.000 de pasageri. Ponderea o reprezintă numărul de pasageri pentru curse externe. Cei 608.000 de pasageri ai curselor internaţionale înseamnă peste 93% din total. Acestea sunt argumente în cadrul discuţiilor pe care le avem în această perioadă pentru convingerea altor operatori de trafic să vină la Suceava, pentru că este un bazin important de pasageri” a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava subliniază că statisticile arată, de asemenea, că aeroportul sucevean se situează imediat după aeroporturile regionale Otopeni, Cluj, Iaşi şi Timişoara şi că în continuare merită investit atât în extinderea infrastructurii aeroportuare, cât şi în căutarea de noi operatori.

Declaraţia preşedintelui Flutur a venit cu o săptămână înainte ca Wizz Air să renunţe la mai multe rute de pe aeroportul sucevean, în condiţiile în care se desfiinţează baza Wizz Air de pe Aeroportul Suceava.

„Începând cu 28 octombrie 2023, compania aeriană îşi va închide baza de la Suceava, urmând să opereze în continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava către Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund şi Memmingen. Zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais şi Bologna vor continua să fie deservite, dar de la baza din Iaşi, care va creşte odată cu adăugarea unei a cincea aeronave în această iarnă” a transmis Wizz Air. (N.B.)

Un comentariu

  1. Maximilian says:

    Cat de mincinos sunteti domnule Flutur,nu v-a dus mintea sa puneti la punct aeroportul Suceava si operatorii internationali nu se simt in siguranta ,stiti bine asta,i-ati tot dat cu mocanite si festivaluri iar transportul aerian din Salcea l-ati neglijat intentionat… Veti vedea la alegeri cat o sa va coste aceasta garagara si bataie de joc,aducerea la sol a avioanelor ce sosesc este marea problema la Salcea, spuneti adevarul,nu va este rusine?Adica sa calatoresti doua mii de km in trei ore si apoi inca patru sau cinci de la Iasi,felicitare,mare bucovinean !

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI