Forţele Armate Israeliene

Jihadul islamic palestinian a bombardat spitalul Al Ahli din Gaza

Israelul susţine că Jihadul islamic, grupare teroristă palestiniană, a bombardat, marţi, spitalul Al Ahli din Gaza, potrivit unui comunicat de ieri al Forţelor Armate Israeliene.

„O rachetă lansată a cărei traiectorie a fost eronată, aparținând organizaţiei teroriste Jihadul Islamic a lovit spitalul Al Ahli din oraşul Gaza”, au transmis Forţele Armate Israeliene (FAI).

Hamas a transmis pe mai multe grupuri de comunicare online şi în media că Israelul a bombardat Al Ahli. Ulterior au izbucnit proteste violente în Orientul Mijlociu după lovitura asupra spitalului din Gaza, iar Israelul a negat acuzaţiile care i se aduc şi anunţă că va prezenta dovezi.

FAI a revenit, ieri, un video explicativ în care subliniază că gruparea palestiniană Jihadul Islamic a ordonat bombardarea spitalului.

Armata israeliană a prezentat şi o înregistrare audio prin care militanţii Hamas ar admite că gruparea palestiniană a fost în spatele exploziei de la spitalul din Gaza, potrivit Sky News.

Reprezentantul armatei israeliene a prezentat public o înregistrare audio în care ar fi doi militanţi Hamas care vorbesc şi admit că gruparea palestiniană a fost în spatele exploziei de la spital.

Israelul susţine că astfel se dovedeşte că racheta care a distrus spitalul a fost trasă greşit de Jihadul Islamic Palestinian, un grup aliat Hamas. Anterior, Hamas a dat vina pe Israel imediat după producerea exploziei.

Ultimul bilanţ al loviturii asupra spitalului arată că sunt cel puţin 471 de morţi

Cel puţin 471 de oameni au fost ucişi de racheta care a lovit marţi seara un spital din Gaza, a anunţat ieri ministerul sănătăţii din guvernul Hamas care controlează teritoriul respectiv.

Agenţia dpa, care a preluat informaţia, nu a fost în măsură să verifice bilanţul din surse independente.

Ministerul a adăugat că explozia de la spital a rănit alte 324 de victime, din care 28 sunt în stare critică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI