Urmărire în noapte după maşina condusă de un adolescent băut

Un adolescent din oraşul Solca este cercetat penal pentru mai multe infracţiuni.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, la ora 1:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Solca şi ai Poliţiei Oraşului Milişăuţi, aflaţi în serviciul de patrulare pe raza comunei Poieni Solca, au efectuat semnalul regulamentar de oprire – folosind sistemul de luminos şi acustic al autospecialei de poliţie – unui autoturism. Dar acesta nu a oprit, continuându-şi deplasarea în viteză.

Imediat, echipajul de poliţie a plecat în urmărirea autoturismului, care a continuat deplasarea pe raza comunei Poieni Solca către comuna Botoşana, fiind interceptat în cele din urmă şi blocat pe strada Cuza Vodă, unde şoferul a coborât din maşina pentru a fugi. Însă a fost prins şi imobilizat de poliţişti.

Conducătorul auto a fost legitimat. Era un tânăr de 17 ani din oraşul Solca, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul condus de acesta, fusese luat de la o altă persoană din oraşul Solca, fără ştirea acesteia.

Întrucât conducătorul auto avea halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând 0,47 mg/l; a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi unde i s-au recoltat două probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor „furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, respectiv „conducerea sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI