Podul rutier de la Milişăuţi va fi închis de joi, pentru reabilitare

> Traficul greu va fi deviat pe rute ocolitoare, iar traficul uşor se va realiza pe podul provizoriu

O şedinţă tehnică în format restrâns a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a desfăşurat, luni, la amplasamentul podului provizoriu peste râul Suceava pe raza oraşului Milişăuţi, şedinţă la care au participat reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Inspectoratului de Poliţie Judeţean – Serviciul Poliţiei Rutiere, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Primăriei Oraşului Milişăuţi şi ai operatorului economic titular al contractului de reabilitare a podului situat pe DN2H la km.4+776.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că, aşa cum anunţase deja, a convocat această şedinţă tehnică a CJSU Suceava cu scopul „de a lămuri foarte clar, pentru toţi factorii implicaţi”, o serie de aspecte care ţin de siguranţa circulaţiei, de prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi de asigurarea traficului rutier la parametri acceptabili în situaţia dată.

„Din cele prezentate a reieşit că, la acest moment, sunt asigurate condiţiile de trafic impuse de reprezentanţii poliţiei rutiere, astfel încât începând cu data de 19.10.2023 podul situat pe DN2H la km. 4+776 peste râul Suceava va fi închis circulaţiei publice, urmând ca traficul uşor să se desfăşoare pe varianta provizorie de circulaţie, cu restricţiile de tonaj prevăzute de proiectanţi. Am solicitat atât reprezentanţilor DRDP Iaşi, cât şi celor ai Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava să propună măsuri concrete în vederea respectării restricţiilor de tonaj, măsuri concretizate într-un document oficial în care să fie prevăzute clar, fără echivoc, responsabilităţile administratorului drumului – DRDP Iaşi” a menţionat prefectul.

Alexandru Moldovan a explicat această cerere, pe de o parte, pentru că nu e de dorit producerea unui eveniment în care să fie implicat un autovehicul greu pe podul provizoriu, iar, pe de altă parte, deoarece în pragul iernii, cu un trafic rutier şi de transport de marfă cu valori din ce în ce mai ridicate, nu mai pot fi întârzieri, sincope în finalizarea acestui obiectiv de investiţii atât de important pentru infrastructura judeţului şi pentru locuitorii zonei Rădăuţi – Vicov.

„Fac un apel la toţi participanţii la trafic ce vor tranzita zona să respecte întocmai restricţiile impuse prin indicatoare, în acest fel contribuind la derularea în condiţii de siguranţă a circulaţiei pe un pod ce nu a fost proiectat şi construit pentru a prelua trafic greu” a subliniat Alexandru Moldovan.

El a mai declarat că, în calitate de prefect al judeţului, împreună cu toţi factorii implicaţi în derularea investiţiei, va monitoriza atent stadiul lucrărilor, cu vizite în teren din două în două săptămâni.

„Fără a-mi depăşi atribuţiile legale, voi oferi sprijin instituţional ori de câte ori va fi necesar, astfel încât, aşa cum au precizat reprezentanţii constructorului, lucrările la acest pod atât de important să fie finalizate în termenul contractual asumat de DRDP Iaşi, respectiv 8 luni de la începerea lucrărilor de construire” a mai spus Alexandru Moldovan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI