Nu există un armistiţiu pentru a permite cetăţenilor străini să iasă din Gaza spre Egipt

Niciun armistiţiu care permite cetăţenilor străini să iasă din Gaza pe la frontiera cu Egipt nu este în vigoare, au anunţat ieri reprezentanţii premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Sky News.

Israelul a negat că în sudul Fâşiei Gaza este în vigoare un armistiţiu care să permită cetăţenilor străini să treacă peste graniţa cu Egiptul.

Ieri, surse din domeniul securităţii din Egipt au declarat că un astfel de acord este în curs de implementare.

„În prezent nu există niciun armistiţiu şi niciun ajutor umanitar în Gaza în schimbul scoaterii străinilor afară”, a replicat biroul premierului Benjamin Netanyahu.

Punctul de trecere a frontierei de la Rafah ar fi trebuit să se deschidă la ora locală 7.00.

Kamel Khatib, reprezentantul Ambasadei Palestinei pentru frontiera de la Rafah, a declarat în urmă cu o zi că toţi cetăţenii străini vor putea trece frontiera luni dimineaţă şi că ajutorul umanitar va fi permis.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI