Costâna

Doi tineri au fost surprinşi furând panouri de cofrare de pe drumul axial Suceava – Iaşi

> Unul a fost depistat după ce poliţiştii au fugit după el, al doilea fiind reţinut după căutări prin vegetaţia din zonă

Poliţiştii suceveni au surprins în flagrant doi tineri care furau panouri de cofrare şi alte componente pentru lucrările de modernizare a unui drum judeţean, reuşind prinderea lor după efectuarea somaţiilor legale şi urmăriri pedestre şi cu autospeciala.

După probarea activităţii infracţionale, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi în arestul IPJ Suceava; prejudiciul a fost recuperat, iar vehiculul utilizat pentru comiterea infracţiunilor a fost indisponibilizat.

Potrivit IPJ Suceava, duminică, în jurul orei 0:44, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute sustrag panouri şi alte componente utilizate pentru cofrarea rigolelor de pe marginea DJ 209D de la intrarea în satul Costâna, comuna Todireşti.

Aflăm că poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti s-au deplasat în regim de urgenţă la faţa locului unde au identificat în flagrant două persoane care sustrăgeau panourile utilizate la cofrarea rigolelor de pe marginea DJ 209D, drum aflat în reabilitare.

Când au văzut poliţiştii, cele două persoane au abandonat panourile de cofraj desprinse de pe rigole, fugind. Poliţiştii le-au somat prin portavocea montată pe autospecială să se oprească, cele două persoane neconformându-se, continuând să alerge în direcţii diferite.

S-a procedat la urmărirea acestora cu autospeciala de poliţie pe un drum comunal neclasificat pietruit, însă, din cauză că drumul era impracticabil pentru deplasarea cu autospeciala, poliţiştii au coborât şi au procedat la urmărirea pe jos a fugarilor folosind somaţia „Stai! Stai că trag!”, dar fără a fi însă folosit armamentului din dotare, existând suspiciunea că persoanele implicate ar putea fi minore.

După o urmărire în fugă pe aproximativ 400 metri de la locul unde a fost oprită autospeciala de poliţie, poliţiştii au reuşit să prindă un bărbat de 24 ani din satul Părhăuţi, comuna Todireşti, pe care l-au imobilizat şi încătuşat. Acesta a recunoscut că intenţiona să sustragă panourile de cofraj a rigolei, având ca scop final vânzarea acestora.

 La faţa locului a fost solicitată o a doua patrulă de poliţie din cadrul SPR 5 Dărmăneşti, dar şi o patrulă de poliţie din cadrul SPR 9 Şcheia, continuându-se căutările în vederea identificării celui de-al doilea bărbat.

 La aproximativ 300 metri faţă de locul comiterii faptei, în apropierea unei păduri, a fost identificat abandonat, deschis şi fără chei în contact, un autoturism, despre care bărbatul de 24 de ani a declarat că aparţine celeilalte persoane care a fugit şi că acela este autoturismul cu care cei doi s-au deplasat la locul comiterii faptei.

Poliţiştii au solicitat prin Serviciul Logistic – IPJ Suceava intervenţia unei platforme în vederea indisponibilizării şi ridicării autoturismului. De asemenea, s-a solicitat intervenţia unui tehnician criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic – IPJ Suceava, împreună cu care a fost efectuată cercetarea locului comiterii faptei şi cercetarea autoturismului, după care autoturismul a fost ridicat şi transportat la locul de depozitare aparţinând IPJ Suceava din localitatea Stroieşti.

Totodată, echipajele de poliţie au continuat căutările în zona de vegetaţie din proximitatea locului în care se afla vehiculul, fiind identificată şi cea de-a doua persoană, respectiv un tânăr de 22 de ani care a recunoscut că împreună cu bărbatul de 24 de ani a desprins panourile de cofraj de pe rigolă, panouri pe care intenţionau să le sustragă apoi să le vândă, indicând poliţiştilor 16 panouri transportate la 120 metri de la locul comiterii faptei şi abandonate pe imaşul de pe marginea DJ 209D.

La locul comiterii faptei au fost identificate alte 5 panouri de cofraj desprinse de pe rigolă.

Cele 21 de panouri sustrase de pe rigolă au fost recuperate şi predate pe bază de proces-verbal unui reprezentant din cadrul Primăriei Todireşti. În cursul urmăririi penale urmează ca partea vătămată să comunice prejudiciul creat prin comiterea infracţiunii şi dacă se constituie parte civilă în procesul penal.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind comiterea infracţiunii de furt calificat, cei doi bărbaţi fiind introduşi în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unor măsuri preventive privative de libertate.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul SPR 5 Dărmăneşti. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI