Constantin Daniel Cadariu:

Bucovina este prima şi singura regiune în care s-a constituit până în prezent Organizaţia de Management a Destinaţiei

> El atrage atenţia că, până la finalul anului, trebuie înfiinţate alte şapte OMD-uri regionale

Fostul ministrul al Antreprenorialului şi Turismului, senatorul PNL de Suceava Constantin Daniel Cadariu, a salutat lansarea oficială în municipiul reşedinţă de judeţ a noului concept „Bucovina turistică”, prin Organizaţia de Management a Destinaţiei (OMD) „Bucovina”.

Constantin Daniel Cadariu a precizat că OMD Bucovina este prima structură de acest gen constituită la nivel naţional şi singura până în momentul de faţă.

Cadariu a precizat că această structură, OMD Bucovina, va da posibilitatea unei promovări unitare a Bucovinei şi a judeţului Suceava, însă în acelaşi timp şi-a exprimat regretul că niciun alt OMD regional nu a mai fost înfiinţat până la această dată. „Discutăm astăzi aici, în Bucovina, de primul OMD din ţară, de acel vehicul care să realizeze o promovare unitară, printr-o asociere între administraţiile publice locale şi judeţene şi toţi actorii din activitatea turistică, inclusiv cei privaţi. Trebuie spus că în România era nevoie de o legislaţie pentru a da şansa tuturor actorilor să aibă şi resursele şi direcţia pentru a promova. Am reuşit anul trecut până în iunie şi am rezolvat toată partea de legislaţie. Şi sunt şi mulţumit şi mândru în acelaşi timp pentru că am realizat acest lucru când am fost ministru. Şi trebuie spus că primul OMD local din România s-a constituit la Suceava, iar primul OMD regional din România, din cele 8 câte trebuie înfiinţate, s-a constituit aici, în Bucovina. Însă în acelaşi timp am şi o îngrijorare. Noi, până la sfârşitul anului, avem obligaţia, avem reper în PNRR să le constituim pe toate celelalte şapte OMD-uri regionale. Dacă OMD-ul regional Bucovina s-a constituit în luna mai, din păcate până în acest moment niciunul din celelalte nu a fost înfiinţat. Şi e un semnal de alarmă pentru minister” a declarat Cadariu.

Fostul ministru a arătat că, din punct de vedere legislativ, totul este pus la punct, însă mai rămâne nevoia de implicare a tuturor celorlalte şapte regiuni. „Şi asta pentru că noi ar fi trebuit şi avem un obiectiv stabilit din perioada când eram la minister, ca la începutul anului 2024 să constituim OMD-ul Naţional, care să atingă acel ţel neatins de până acum, promovarea unitară a României. Şi pentru a-l putea constitui trebuie ca şi celelalte OMD-uri regionale să fie realizate deja” a precizat Daniel Cadariu.

Cu referire la Bucovina şi judeţul Suceava, Constantin Daniel Cadariu a spus că noul concept turistic „Bucovina turistică” va asigura promovarea unitară de care are nevoie această zonă a ţării, în care în afara turismului de litoral pot fi găsite toate celelalte forme de turism. Mai mult, Cadariu consideră că Bucovina şi judeţul Suceava reprezintă un exemplu de bună practică în ceea ce înseamnă promovarea turistică, începută într-un ritm mai puternic în anul 2008 de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

„A fost un drum lung, însă acest drum a dus la o realitate şi anume că Bucovina este în momentul de faţă a treia destinaţie turistică din România. Dar până să ajungem aici a fost extrem de multă muncă. Şi drumul acesta a început în 2008 cu organizarea unui festival, Hora Bucovinei, după care au urmat foarte multe evenimente, cred că acum sunt 10 – 15 alte manifestări iniţiate de Gheorghe Flutur, de Consiliul Judeţean Suceava, care au ajutat la promovarea acestei zone” a afirmat senatorul PNL de Suceava.

Nu în ultimul rând, el a ţinut să sublinieze că judeţul Suceava are 25 de staţiuni turistice de interes naţional local, cele mai multe din ţară, toate acestea făcând parte din Organizaţia de Management a Destinaţiei Bucovina. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI