La ieşirea din Rădăuţi

Trei focuri de armă, în urmărirea unei maşini conduse de un tânăr drogat

> El a reuşit să scape de urmăritori, dar a fost identificat la Bădeuţi

Poliţiştii rădăuţeni au tras, sâmbătă dimineaţa, cinci focuri de armă în încercarea de a opri un tânăr şofer care a refuzat să stea la solicitarea poliţiei.

În data de 14 octombrie a.c., la ora 4:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi desfăşurau activităţi de patrulare şi supraveghere a traficului rutier pe Calea Bucovinei. Ei au observat un autoturism şi au încercat să-l oprească conform regulilor legale, folosind semnale acustice şi luminoase ale autospecialei.

Cu toate acestea, şoferul autoturismului nu s-a conformat. Dimpotrivă, a mărit viteza de deplasare. Poliţia a pornit în urmărirea vehiculului care şi-a continuat deplasarea cu viteză pe Calea Bucovinei către comuna Dorneşti. „Pentru a evita punerea în pericol a sănătăţii altor persoane, unul dintre agenţii de poliţie a efectuat, după somaţii acustice, trei focuri de armă cu pistolul din dotare, dintre care două în plan vertical şi unul în direcţia pneurilor, din autospeciala de poliţie aflată în urmărire.”

Ni s-a precizat că aceste focuri de armă au fost trase într-o zonă izolată, agricolă, pe un drum neamenajat care leagă comunele Dorneşti şi Frătăuţii Noi, satul Măneuţi. Dar autoturismul urmărit şi-a continuat deplasarea cu viteză, existând riscul să părăsească carosabilul şi să provoace consecinţe grave pentru şofer şi eventualii pasageri. „Având în vedere că nu s-a putut stabili cu certitudine câte persoane se aflau în autoturism şi pentru a preveni rănirea pasagerilor, poliţiştii au decis să nu mai tragă alte focuri de armă.”

Urmărirea a continuat apoi cu efective sporite, iar autoturismul a fost găsit oprit pe raza localităţii Bădeuţi. Conducătorul acestuia, un tânăr de 22 de ani, din Bădeuţi, a fost identificat. El a recunoscut că a condus autoturismul şi a fost supus testului cu aparatul etilometru, cu rezultat negativ. Dar testul cu aparatul drugtest a indicat posibila prezenţă a unor substanţe psihoactive în organism. „Aceste rezultate nu constituie dovadă în dosarul penal”, iar şoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanţe interzise.

În urma incidentului, poliţiştii au deschis o anchetă pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi, respectiv, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI