Potrivit senatorului PSD de Suceava Ioan Stan

Rectificarea bugetară va fi negativă din cauza USR şi FD, care au atacat la CCR noile măsuri fiscal-bugetare

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, că rectificarea bugetară va fi negativă, iar guvernul apelează frecvent la transferuri din fondul de rezervă din cauză că nu se poate aplica legislaţia privind noile măsuri fiscal-bugetare pentru care guvernul şi-a angajat răspunderea, întrucât USR şi FD au atacat legea la CCR.

„Românii trebuie să ştie că nu discutăm despre epuizarea fondurilor guvernamentale. Toate aceste sume ar fi trebuit alocate către ministere în urma unei rectificări bugetare, care însă depinde în mare măsură de Legea privind măsurile fiscal-bugetare pe care şi-a asumat guvernul răspunderea” a explicat Ioan Stan.

El a menţionat că rectificarea bugetară nu se poate face înainte de pronunţarea CCR şi de intrarea legii în vigoare.

„Suntem în această situaţie pentru că USR şi FD au sesizat legea la CCR pentru a apăra băncile cu profituri excesive şi marile companii care îşi diminuau profiturile pentru a nu plăti taxe statului român. Drept urmare, din cauza amânării măsurilor fiscal-bugetare, ca urmare a sesizării USR şi FD la CCR, Guvernul nu a putut încasa veniturile suplimentare pentru finalul acestui an, din supraimpozitarea profiturilor excesive, a luxului şi a viciului şi din consolidarea luptei împotriva evaziunii fiscale. Ca atare vom avea o rectificare negativă” a precizat senatorul social-democrat sucevean.

Ioan Stan susţine că nu s-ar fi ajuns în această situaţie dacă USR şi FD ar fi ţinut cont „de interesul românilor, nu de interesul băncilor şi al corporaţiilor”.

„Legea ar fi fost în vigoare, rectificarea ar fi fost realizată, iar guvernul ar fi avut fonduri suplimentare din impozitarea profitului excesiv şi combaterea evaziunii. Nu trebuie să uităm că în Raportul de activitate al SRI din 2020, practicile băncilor şi marilor companii care îşi exportă profiturile în afara ţării către paradisuri fiscale sau către firma mamă din afara ţării (care sunt apărate de USR), sunt considerate «o vulnerabilitate a sustenabilităţii financiare». Considerăm că românii trebuie să cunoască aceste aspecte şi să înţeleagă cine se ocupă cu adevărat de problemele lor şi cine pune beţe în roate” a concluzionat senatorul Ioan Stan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI