Un bărbat din Călineşti a ajuns în arest după ce a lovit în cap un câine pe care îl ţinea legat la stână…

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor din IPJ Suceava au demarat, în cursul zilei de marţi, verificări cu privire la sesizarea unui bărbat din sat Călineşti, comuna Şerbăuţi, în legătură cu un consătean „care ar fi lovit cu un obiect contondent un exemplar canin”.

La faţa locului s-au deplasat şi poliţiştii din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuţi care au identificat câinele, stabilind că acesta prezenta mai multe leziuni la nivelul capului.

Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat că proprietarul câinelui deţine o stână de oi, amplasată la ieşirea din localitatea Călineşti spre comuna Zvoriştea, lângă DC 50, „unde adăposteşte şi 8 exemplare canine”.

Aflăm că, în repetate rânduri, proprietarul stânei ar fi fost văzut de bărbatul care a făcut sesizarea cum lovea cu un obiect contondent unul dintre exemplarele canine ce era legat la stână, iar la data de 9 octombrie, în jurul orei 18:00, fiind în trecere pe DC 50, a observat că acel exemplar canin prezenta leziuni la nivelul capului, iar în jurul său, pe iarbă, erau pete de sânge…

La faţa locului a fost identificat câinele în cauză, acesta fiind de rasă comună, în vârstă de 4 ani. În urma examinării vizuale a acestuia s-a stabilit că prezenta leziuni la nivelul capului şi ochilor şi mai multe pete de culoare brun roşcată, cu aspect de sânge.

Câinele rănit a fost plasat în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, în cauză fiind emis ordin de plasare ce a fost pus în executare de îndată de reprezentanţii Asociaţiei Casa lui Patrocle Suceava.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „rănirea cu intenţie a animalelor”, faptă prev. şi ped. de art. 25 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor-republicată.

În urma probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 12.10.2023, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor – IPJ Suceava au dispus măsura reţinerii faţă de agresor pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de „rănirea cu intenţie a animalelor”, faptă prev. şi ped. de art. 25 alin. (2), lit. d) din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor republicată,cu aplicarea art. 35 alin (1) din Codul Penal, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca, după definitivarea acestora, să fie dispusă soluţie procedurală corespunzătoare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI