DNA Suceava a trimis în judecată trei persoane acuzate de obţinerea pe nedrept de fonduri europene

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea a unor infracţiuni de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, comise în forma autoratului şi a instigării.

Potrivit DNA Suceava, în perioada 2012 – 2016, doi dintre inculpaţi, la instigarea şi cu sprijinul celui de-al treilea inculpat, ar fi depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit mai multe documente/declaraţii false şi inexacte (adeverinţe, declaraţii pe propria răspundere etc.) pentru a dovedi îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate în cadrul Măsurii 112 –„Instalarea tinerilor fermieri”.

Aflăm că, acţionând în această manieră, cei inculpaţi ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 355.560 lei.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, precizează sursa citată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI