Dezbaterile pentru avizarea tronsonului Suceava – Siret al autostrăzii A7 sunt programate la finalul lunii noiembrie

> Gheorghe Flutur: Proiectantul a recuperat din timpul pierdut

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că joi s-a făcut încă un pas pentru autostrada A7 Paşcani – Suceava – Siret. În urma discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au fost stabilite datele dezbaterilor publice pentru Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret.

Dezbaterile publice vor avea loc pe 21 noiembrie, la Sala Unirii a Consiliului Judeţean, iar pe 22 noiembrie la Primăria Oraşului Siret.

„Îmbucurător este că firma de proiectare a recuperat din timpul pierdut, rămânând un decalaj doar de două luni între lotul Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret. În prezent se lucrează la studiu pentru perdele de protecţie, deoarece este ştiut faptul că pe zona Grăniceşti – Ratoş – Bălcăuţi viscolul creează frecvent probleme. În momentul de faţă, proprietarii sunt identificaţi în proporţie de circa 70%, iar pentru studiul geotehnic mai sunt de făcut foraje pe o distanţă de circa 160 m” a spus Flutur.

El a menţionat că tronsonul Suceava – Siret se împarte în trei loturi; două dintre ele sunt finanţate, ca şi Paşcani – Suceava, prin Programul Operaţional Operaţional Transport (POT) 2021-2027, iar celălalt este finanţat prin Integrating Europe’s Transport System (CEPS), program de facilităţi al Comisiei Europene pentru zona de frontieră.

Gheorghe Flutur a reamintit că autostrada are ultimul punct de descărcare într-un sens giratoriu la circa 200 m de la Vama Siret.

„Îmi exprim speranţa că Ministerul Mediului va acorda avizele necesare şi că Ministerul Transporturilor şi Guvernului României va aproba indicatorii tehnico-economici în perioada imediat următoare pentru a se putea scoate la licitaţie execuţia întregului tronson de autostradă Paşcani – Suceava – Siret, foarte mult aşteptat de oameni” a concluzionat şeful administraţiei judeţene. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI