Prefectul a inspectat podul provizoriu de la Milişăuţi

> Alexandru Moldovan a cerut să se remedieze deficienţele semnalate de Poliţia Rutieră

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, miercuri, că după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă desfăşurată în cursul dimineţii a mers în zona podului de la Milişăuţi peste râul Suceava, unde a discutat cu reprezentanţii Serviciului Rutier Suceava.

Aflăm că în urma demersurilor efectuate pentru demararea lucrărilor la acest obiectiv de investiţii, varianta provizorie de circulaţie a fost aproape finalizată.

Prefectul a menţionat că, în cursul zilei de marţi, directorul general al CNAIR a semnat decizia de constituire a comisiei pentru efectuarea inspecţiei preliminare a lucrărilor, preşedinte al comisiei fiind desemnat ing. Sorin Dicu, directorul Direcţiei Calitate din cadrul CNAIR.

Inspecţia tehnică a lucrărilor executate în cadrul contractului nr. 124/18.07.2023 „Varianta provizorie de circulaţie pod DN2H km 4+776, peste râul Suceava, la Milişăuţi” aflat în administrarea DRDP Iaşi a avut loc în ziua de 11 octombrie, începând cu ora 12:00.

Cu acest prilej, reprezentanţii Serviciului Rutier Suceava au ridicat o serie de obiecţii cu privire la nerealizarea posibilităţii de trecere pietonală a podului provizoriu, precum şi realizarea în proporţie de 90% a semnalizării rutiere, reprezentanţii DRDP Iaşi şi ai constructorului, dând asigurări că acestea vor fi remediate în zilele următoare.

A fost fixat ca termen de implementare data de 16 octombrie, ora 10:00, „ocazie cu care se va efectua o nouă vizită în teren”.

„În cazul în care se va constata de către reprezentanţii Serviciului Rutier Suceava că sunt întrunite condiţiile de siguranţă pentru desfăşurarea traficului, începând cu data de 19 octombrie, ora 8:00 podul situat pe DN2H la km. 4+776 va fi închis circulaţiei publice, urmând ca traficul uşor să se desfăşoare pe varianta de serviciu, iar traficul greu să fie deviat pe rute ocolitoare. Având în vedere starea tehnică actuală a podului rutier, acesta prezentând degradări semnificative ale căii de rulare potenţial generatoare de accidente de circulaţie şi situaţii de urgenţă, în demersurile pe care le-am efectuat am subliniat necesitatea realizării acestor lucrări de intervenţie în regim imediat” a declarat prefectul Alexandru Moldovan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI