Război Hamas-Israel

Numărul deceselor cauzate de atacurile Hamas a depăşit 1.200, potrivit armatei israeliene

> Israelul a bombardat sudul Libanului

Israelul a bombardat sudul Libanului ieri dimineaţa, după noi tiruri cu rachete ce au vizat teritoriul său pentru a patra zi consecutiv.

Armata israeliană a anunţat că bombardează teritoriul libanez „ca răspuns la rachetele antitanc ce au vizat soldaţi israelieni”. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele american, Joe Biden, că atacul Hamas asupra Israelului a fost „de o sălbăticie nemaivăzută de la Holocaust”.

Numărul persoanelor decedate în Israel din cauza atacului lansat sâmbătă de mişcarea palestiniană Hamas a urcat la cel puţin 1.200, a anunţat ieri dimineaţă purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), Jonathan Conricus.

Israelul a bombardat Universitatea din Gaza, despre care afirmă că este folosită de Hamas pentru a produce arme 

Armata israeliană a bombardat Universitatea islamică din Gaza întrucât – potrivit forţelor armate israeliene – aceasta este utilizată de militanţii Hamas ca loc de pregătire a agenţilor de informaţii militare şi pentru dezvoltarea şi producerea de arme, transmite DPA.

Mişcarea palestiniană Hamas a strâns bani pentru operaţiuni de terorism la conferinţele Universităţii din Gaza, a mai transmis armata israeliană.

Hamas dezminte că ar fi ucis copii şi ar fi atacat şi decapitat civili

Gruparea islamistă Hamas a negat ieri că „a ucis copii” şi că „a decapitat şi atacat civili” în timpul ofensivei sale lansate sâmbătă asupra Israelului, într-un răspuns la ceea ce Hamas numeşte „acuzaţii inventate” ale soldaţilor israelieni cu privire la masacrele comise de aceşti militanţi într-un kibbutz din apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza, transmite EFE.

„Afirmăm cu fermitate falsitatea acuzaţiilor inventate şi propagate de unele instituţii de presă occidentale care adoptă naraţiunea sionistă, inclusiv afirmaţia privind uciderea de copii, decapitarea şi atacarea civililor”, a transmis Hamas într-un comunicat, în care a mai afirmat că militanţii grupării „au atacat doar aparatul militar şi de securitate (israelian), care este o ţintă legitimă”.

Teroriştii Hamas au masacrat cel puţin 40 de bebeluşi şi copii, decapitându-i pe unii dintre ei, într-un kibbutz din apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza, a relatat New York Post, citând oficiali israelieni şi jurnalişti care au participat la o vizită la faţa locului. „Este greu până şi să explici uciderile în masă care au avut loc chiar aici”, a relatat corespondenta i24 News Nicole Zedek din acest kibbutz din apropiere de Sderot şi din apropiere de Fâşia Gaza.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI