Dat în judecată la Londra de fosta sa amantă, fostul rege spaniol Juan Carlos scapă de proces

Fostul rege spaniol Juan Carlos a obţinut câştig de cauză împotriva fostei sale amante Corinna Larsen, care i-a cerut 150 de milioane de euro despăgubiri morale pentru hărţuire, dar justiţia britanică şi-a declinat competenţa în acest dosar, transmite AFP.

În hotărârea emisă, o judecătoare britanică a stabilit că „Înalta Curte a Angliei şi Ţării Galilor nu dispune de competenţa jurisdicţională pentru a judeca” această procedură, întrucât reclamanta „nu a probat suficient” că faptele aflate la originea plângerii sale s-au produs în Anglia.

Corinna Larsen (cunoscută şi sub numele de Corinna zu Sayn-Wittgenstein), în vârstă de 59 de ani, a fost amanta lui Juan Carlos între anii 2004 şi 2009. Ea susţine că, după ruperea relaţiei lor, a fost hărţuită şi urmărită timp de opt ani la ordinul suveranului spaniol, ea şi copiii săi au primit ameninţări şi persoane necunoscute i-au pătruns în locuinţă. Ea mai afirmă că Juan Carlos i-a cerut să-i restituie cadouri, cum ar fi bijuterii şi opere de artă, precum şi bani în sumă de 65 de milioane de dolari. Fostul rege, acum în vârstă de 85 de ani, respinge cu tărie toate aceste acuzaţii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI