În vederea depistării şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului sau a drogurilor

Poliţia Suceava continuă acţiunile pentru combaterea vitezei excesive şi verificările în trafic

Pentru a menţine siguranţa rutieră şi a preveni accidentele cauzate de conducătorii auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, poliţiştii din Serviciul Rutier Suceava, împreună cu cei din subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au desfăşurat alte acţiuni tematice în perioadele 6-8 septembrie şi 7-8 octombrie.

Astfel, în perioada 6-8 septembrie, au fost efectuate verificări amănunţite, iar rezultatele „au fost semnificative”: un total de 681 de conducători auto au fost supuşi testelor alcoolscopice, iar 23 de conducători auto au fost testaţi pentru consum de substanţe interzise. Aflăm că în urma acestor acţiuni au fost aplicate 139 de sancţiuni, în valoare totală de 29.943 lei. Din aceste sancţiuni, 10 permise de conducere au fost reţinute (8 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi două pentru alte abateri), fiind reţinute 14 certificate de înmatriculare. În plus, au fost constatate alte 14 infracţiuni, dintre care 8 au fost legate de conducerea sub influenţa alcoolului, una sub influenţa substanţelor psihoactive.

„În continuarea acestor eforturi de menţinere a siguranţei rutiere”, în perioada 7-8 octombrie, în intervalele orare 7:00 – 12:00 şi 15:00 – 19:00, Serviciul Rutier, împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul IPJ Suceava, au desfăşurat acţiuni preventive pentru combaterea vitezei excesive. În cadrul acestor acţiuni, au fost aplicate 337 de contravenţii, dintre care 184 pentru viteză excesivă, 10 pentru depăşiri neregulamentare şi 143 pentru alte abateri. Valoarea totală a contravenţiilor a fost de 169.355 lei, iar 33 de permise de conducere au fost reţinute (15 pentru viteză, 10 pentru depăşiri şi 8 pentru alte abateri). De asemenea, 22 de certificate de înmatriculare au fost retrase din diverse motive, cum ar fi ITP expirat sau defecţiuni ale vehiculelor. În plus, a fost constatată o infracţiune conform articolului 335/1 C.p.

„Autorităţile îndeamnă conducătorii auto să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să nu conducă sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe care pot afecta capacitatea lor de a conduce în siguranţă” a transmis IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI