Prefectul de Suceava:

Vom cere în instanţă anularea documentaţiilor de urbanism aprobate de consiliile locale, dacă ISC constată nereguli

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a condus, miercuri, o şedinţă de lucru cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii (ISC) şi ai structurii juridice din cadrul Instituţiei Prefectului.

Discuţiile au vizat controalele inspectorilor ISC având ca obiect verificarea respectării legislaţiei în avizarea şi aprobarea documentaţiilor de urbanism, dificultăţile întâmpinate şi parcursul de control propus şi asumat de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat, în urma discuţiilor, că, la solicitarea ISC, Prefectura va cere în instanţă anularea documentaţiilor urbanistice „cu probleme”.

„Având în vedere prerogativele constituţionale şi legale cu care este investit prefectul, vom analiza la nivelul structurii juridice, în cadrul procedurii de control al legalităţii actelor administrative emise de autorităţile publice locale, documentaţiile de urbanism aprobate prin hotărâri ale consiliilor locale şi vom introduce, la solicitarea ISC, acţiuni de anulare în instanţele de contencios administrativ ori de câte ori se constată încălcări ale prevederilor legale specifice” a declarat prefectul Alexandru Moldovan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI