O tânără din Suceava, fără permis, s-a răsturnat cu maşina la Prisaca Dornei

> Ea şi prietenii ei au fost preluaţi de un şofer din Rădăuţi, depistat pozitiv la metamfetamină

Poliţiştii suceveni anchetează, în cadrul unui dosar penal, o tânără din Suceava şi un bărbat din Rădăuţi, pentru infracţiuni rutiere.

Potrivit primelor date din anchetă, poliţiştii din Vama au fost sesizaţi sâmbătă, în jurul orei 2:00, că la intrare în localitatea Prisaca Dornei din comuna Vama se află un autoturism răsturnat în afara părţii carosabile.

la faţa locului a fost identificat un autoturism Volkswagen de culoare albă, răsturnat pe partea dreaptă în afara părţii carosabile pe sensul de mers Câmpulung Moldovenesc către Vama, fără a fi identificaţi conducătorul auto sau pasageri. Însă un localnic a indicat poliţiştilor că persoanele care se aflau în maşină au plecat cu un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

Astfel, organele de poliţie au procedat la efectuarea de verificări, ocazie cu care pe DJ 176 Frumosu, în apropierea unei pensiuni, au depistat în trafic un autoturism BMW de culoare albastră, cu număr de înmatriculare emis de statul bulgar. S-a procedat la oprirea regulamentară a acestuia, folosindu-se semnalele luminoase şi acustice ale autospecialei din dotare.

S-a constatat că la volan se afla un bărbat de 39 de ani, din Rădăuţi, iar în maşină se aflau nouă persoane, respectiv 6 adulţi şi 3 minori, unul dintre majori fiind şi conducătorul autoturismului marca Volkswagen, respectiv o tânără de 19 ani din Suceava.

Poliţiştii au procedat la testarea ambilor conducători cu aparatul etilotest Drager, rezultatele fiind negative.

La faţa locului au fost solicitaţi lucrătorii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, care au procedat la testarea ambilor conducători cu aparatul Drugtest, şoferul de 39 de ani fiind depistat pozitiv la metamfetamină, ulterior el fiind condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate probe biologice.

Întrucât a existat suspiciunea că şoferiţa de 19 ani nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, s-a procedat la verificare acesteia în bazele de date ale poliţiei, ocazie cu care s-a constatat că nu deţine permis de conducere pentru vreo categorie.

S-au întocmit două dosare penale, unul sub aspectul săvârşirii infracţiunii ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, şi altul pentru ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Faţă de rădăuţean a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform OUG 195/2002, întrucât, în urma verificărilor, s-a constatat că transporta în autoturism mai multe persoane decât numărul de locuri stabilit, iar autovehiculul nu avea dotările prevăzute de lege. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI