Primul laborator de analize medicale robotizat din judeţ

Compania Dorna Medical a inaugurat luni, la punctul său de lucru din municipiul Suceava, primul laborator de analize medicale robotizat din judeţ. „O reflectare a angajamentului nostru permanent pentru inovaţie şi excelenţă în domeniul medical”, după cum au precizat la eveniment dr. Rodica Boca şi Roman Boca.

Evenimentul a presupus prezentarea misiunii şi viziunii laboratorului sucevean, cu sublinierea că laboratorul Dorna Medical de la Suceava este cel de-al doilea deschis de companie în acest an şi totodată al doilea din Moldova, după cel deschis la începutul anului în Iaşi.

Am aflat la faţa locului că noutatea majoră a acestui laborator este utilizarea inteligenţei artificiale, care, printre altele, asigură viteză de lucru şi acurateţe maximă – eliminând eroarea umană în interpretarea datelor, asigurându-i pe clienţi (pacienţi) de „rezultate sigure la analizele medicale”.

Soţii Boca, după ce şi-au pornit afacerea de la Vatra Dornei, s-au declarat acum bucuroşi că noua lor investiţie nu înseamnă doar un act de pionierat la nivel naţional şi regional ci, practic, servicii medicale de calitate pentru comunitatea locală. Printre multe altele, ni s-a precizat că laboratorul modern de la Suceava este urmarea unei colaborări eficiente în ambele sensuri cu o firmă de profil din SUA, Abbott Laboratories (a cărei reprezentată a vorbit luni la eveniment), firma Dorna Medical fiind unica, în mediul privat românesc, ce colaborează cu această firmă americană.

La evenimentul de luni după-amiază, dincolo de numeroşi reprezentanţi ai presei locale şi naţionale, au participat atât reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale – vicepreşedintele CJ Niculai Barbă, primarul Ion Lungu –, cât şi reprezentanţi de vârf ai structurilor publice de sănătate, sociale etc. – Casa Judeţeană de Asigurări pentru Sănătate, Direcţia de Sănătate Publică, Casa de Pensii –, de asemenea ai mediului de afaceri. (L.D.C.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI