Peste 7 tone de articole vestimentare second-hand ce urma să ajungă la Suceava, blocate în PTF Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu peste şapte tone de produse second-hand provenite din Danemarca.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, sâmbătă, 7 octombrie a.c., în jurul orei 12:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrarea în România un cetăţean român în vârstă de 54 de ani, din judeţul Constanţa. Acesta conducea un automarfar marca Scania, cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. El transporta articole second-hand (îmbrăcăminte şi încălţăminte) provenite din Danemarca, marfă ce urma să ajungă în judeţul Suceava. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 7.295 kg – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condiţiile legale (marfa nu corespunde operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie), fiind considerate deşeuri. Drept urmare, autorităţile de control au dispus interzicerea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI