Camioane de 70.000 euro, confiscate de poliţiştii suceveni pentru transport ilegal de material lemnos

Într-o operaţiune desfăşurată în perioada 5 – 6 octombrie, poliţiştii din secţiile de poliţie Vadu Moldovei şi Vama au confiscat două ansambluri auto în valoare de aproximativ 70.000 de euro, în cadrul unor investigaţii privind transportul ilegal de material lemnos.

Aflăm că verificările au avut loc în momentul în care autorităţile au identificat în trafic două ansambluri auto destinate transportului de cherestea şi buşteni. După efectuarea cubajului de către organele silvice, s-a constatat că ansamblurile auto transportau cantităţi semnificative de cherestea şi buşteni, în valoare de 60.000 lei, fără documentele specifice de transport.

În urma acestor constatări, poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru infracţiunea de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport, conform prevederilor Legii nr. 46/2008 (Codul silvic).

Un camion a fost oprit în oraşul Dolhasca. Reprezentanţii Ocolului Silvic Dolhasca au inventariat cantitatea de cherestea şi buşteni transportată, stabilind existenţa a 56,134 mc de cherestea tivită răşinoase, fără documente legale şi valabile de însoţire. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Dolhasca, iar ansamblul rutier, în valoare de 40.000 de euro, a fost confiscat şi sigilat.

În ceea ce priveşte celălalt ansamblu rutier, s-a descoperit că a efectuat transportul cu dispozitivul electronic de emitere a avizelor inactiv şi fără datele GPS active. Cantitatea de lemn rotund răşinoase transportată a fost de 35,17 mc, în valoare de 8.443 lei. Materialul lemnos a fost predat organelor silvice de la Depozitul Dragoşa, iar ansamblul auto, evaluat la aproximativ 30.000 de euro, a fost confiscat şi sigilat.

Investigaţiile continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI