Incendiu izbucnit la o casă din Mălini, de la coşul de fum necurăţat

> Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, la acoperişul unei case de locuit în localitatea Mălini (Văleni-Stânişoara).

Potrivit plt. Radu Gabriel din cadrul ISU, la faţa locului au intervenit pompierii militari ai Detaşamentului Fălticeni şi lucrători ai SVSU Mălini, Slatina şi Cornu Luncii, cu cinci autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD B2.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul casei de locuit, cu pericol de propagare la o anexă învecinată.

Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp, planşeul pe o suprafaţă de aproximativ 32 mp şi bunuri din interior.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unor scântei provenite din coşul de fum necurăţat.

Nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat anexa.

Plt. Radu Gabriel a informat că în ultimele zile, înregistrându-se temperaturi în scădere, tot mai mulţi suceveni au început să folosească sobe, reşouri, calorifere sau alte mijloace de încălzire, context în care ISU Suceava transmite mai multe sfaturi: > Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate! > Verificarea, repararea şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! > Fii responsabil şi instalează-ţi un detector de fum în locuinţa ta! Acesta va declanşa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinţei şi a vieţii. > Având în vedere că fumul şi gazele nocive se răspândesc rapid, ai nevoie să devii conştient de pericol cât mai devreme cu putinţă, pentru a avea timp suficient să te salvezi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI