În Vama Siret, lucrările de modernizare se încheie în acest an

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, joi, împreună cu primarul din Siret, Adrian Popoiu, lucrările de modernizare la Vama Siret şi a anunţat că termenul de finalizare este sfârşitul acestui an.

„Lucrările au evoluat foarte bine” a spus Flutur.

El a menţionat că este o lucrare de modernizare pe 5,5 hectare, atât a ieşirilor din ţară, cât şi a intrărilor.

„Va fi una dintre cele mai moderne vămi” a declarat preşedintele Flutur.

El a arătat că noua structură va avea mai multe corpuri de clădire în care vor funcţiona Poliţia de Frontieră, Vama, într-alta va fi amenajat depozitul pentru materiale confiscate, iar alta este pentru fluxul de verificare a tirurilor la intrarea în ţară.

Preşedintele CJ Flutur a precizat că în prezent se lucrează la betonarea pistelor la intrarea în România cu o platformă pentru 80 de tiruri care vor putea fi scanate cu scannere mobile ceea ce va reduce la 8-10 minute timpul de verificare a încărcăturii.

În ceea ce priveşte autoturismele, capacitatea minimă de procesare în punctul de frontieră va fi de 2000 pe zi, iar la tiruri de 1.000 pe zi, pe fluxurile de intrare şi ieşire din ţară.

„Este extrem de important că se va scurta timpul de aşteptare la vamă atât la tiruri cât şi la autoturisme. Am intervenit în deblocarea acestui proiect în mai multe rânduri şi mă bucur că împreună cu constructorul şi consultantul s-a găsit soluţia ca până la sfârşitul acestui an să fie finalizat PTF Siret”, a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI