Un copil de 14 ani, care circula imprudent cu bicicleta, a murit, fiind acroşat de portiera unei maşini

Un copil de 14 ani, din comuna Valea Moldovei, a murit luni într-un accident rutier.

Potrivit anchetei poliţiştilor, luni, în jurul orei 7:35, un copil de 14 ani, din Valea Moldovei, conducea imprudent bicicleta pe drumul comunal Mironu spre DJ 177 C.

El a încercat să ocolească un grup de pietoni care circula în aceeaşi direcţie şi nu a păstrat o distanţă laterală suficientă faţă de autovehiculul care circula din sens opus (sectorul de drum fiind îngust, fără a fi delimitate sensurile de mers prin marcaj), astfel că a fost acroşat cu portiera stânga-faţă de un autoturism condus de un localnic de 51 de ani care venea din sens opus şi care, la rândul său, nu a circulat aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile, nepăstrând o distanţă laterală suficientă faţă de biciclist.

În aceste condiţii, biciclistul s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, fiind călcat cu roata stânga-spate a autoturismului.

În urma impactului a rezultat decesul biciclistului, cadavrul fiind depus la morga Spitalului Orăşenesc Gura Humorului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că vinovaţi de producerea evenimentului rutier sunt şi biciclistul, şi conducătorul auto; detaliile urmează a fi clarificate în cursul anchetei.

Şoferului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI