Forumul Montan din România şi-a ales noua conducere

> Adrian-Radu Rey a fost ales preşedintele acestei organizaţii naţionale de interes public

 Adunarea Generală a Forumului Montan din România, organizaţie neguvernamentală de interes public înfiinţată în anul 2004 şi având nouă filiale regionale active în judeţele Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Alba, Cluj, Bacău, Dâmboviţa, Hunedoara, Sibiu şi Suceava, şi-a ales noua conducere la nivel naţional în cadrul întâlnirii desfăşurate la Vatra Dornei, noul preşedinte al organizaţiei fiind desemnat Adrian-Radu Rey, cercetător economist, expert – consultant în dezvoltare durabilă, rurală şi montană.

Forumul Montan din România are ca scop principal promovarea activităţilor care asigură îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi oportunităţi pentru populaţia montană, protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă a zonei montane, reprezentând structura naţională de legătură şi de colaborare partenerială cu Agenţia Naţională a Zonei Montane – ca mecanism guvernamental specializat din cadrul MADR, cu alte instituţii guvernamentale, centrale şi locale, cu responsabilităţi în zona montană, cu structurile parlamentare, consilii locale, organizaţii neguvernamentale, fundaţii, firme private, consorţii cu activităţi constructive în zona montană, academii, universităţi, institute şi staţiuni de cercetare implicate în zona montană (ex. Centrul de economie montană „CEMONT” – Academia Română, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Montanologie Cristian, Sibiu – Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pajişti, Braşov ş.a.), cu Parteneriatul Montan Internaţional din cadrul FAO/ONU, cu EUROMONTANA – organizaţia europeană a regiunilor montane, cu Asociaţia Mondială a Populaţiilor Montane, cu alte organisme de la nivel internaţional, ale căror preocupări vizează dezvoltarea durabilă a zonelor de munte.

„Sunt onorat pentru votul de încredere acordat în cadrul Adunării Generale a Forumului Montan din România şi îmi propun ca în aceşti 4 ani de mandat să duc mai departe marea responsabilitate de a ne ridica la aşteptările impuse de obţinerea de către FMR în acest an a statutului de «organizaţie de utilitate publică», cu mari eforturi, după aproape 20 de ani de activitate şi contribuţii semnificative la construirea unei politici montane în România. Vom demonstra şi în continuare că suntem doar cea mai active şi reprezentativă organizaţie neguvernamentală pentru zona de munte a României, cu contribuţii semnificative la dezvoltarea durabilă a munţilor şi la creşterea gradului de conştientizare la nivel de societate românească asupra importanţei unor politici publice dedicate acestui areal deosebit de important pentru noi toţi. Zona de munte reprezintă peste 38 la sută din teritoriul naţional, peste 29 la sută din suprafaţa agricolă a ţării, peste 50 la sută din suprafaţa de pajişti (păşuni şi fâneţe), un procent semnificativ din efectivele de animale şi poate cel mai important, peste 22% din populaţia ţării. Suntem implicaţi activ şi în procesul de elaborare a Strategiei Integrate pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonei Montane (orizont 2035) ce va fi finalizată şi aprobată de guvern până la finalul anului 2023 şi ne vom implica la modul cel mai serios în implementarea acesteia în următoarea perioadă alături de partenerii noştri de la nivel central şi regional. Îmi doresc să putem reuni sub cupola FMR toate primăriile din localităţile zonei de munte a României, Grupurile de Acţiune Locală, asociaţiile de producători şi cooperativele, precum şi producătorii individuali care s-au autorizat pe schema de calitate produs montan” a declarat Adrian-Radu Rey. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI