Asociaţia Bucovina Curată, apel către autorităţi să găsească un alt amplasament pentru heliportul SMURD din Câmpulung Moldovenesc

 Asociaţia Bucovina Curată solicită ca autorităţile să identifice o nouă locaţie pentru heliportul SMURD din Câmpulung şi susţine că actualul proiect de construire într-o zonă rezidenţială, la doar câţiva zeci de metri de casele localnicilor, nu este de dorit.

Din această cauză, comunitatea locală se mobilizează pentru a stopa această construcţie controversată şi considerată „absurdă” în contextul actual.

Într-un comunicat ni se spune că proiectul, care a fost anunţat cu entuziasm de autorităţi, urma să ofere un heliport vital pentru intervenţii de urgenţă în regiune. Dar locaţia aleasă a stârnit îngrijorare şi nemulţumire printre locuitori. Aceştia susţin că amplasarea heliportului într-un cartier rezidenţial nu respectă condiţiile minime necesare pentru operarea şi mentenanţa unui elicopter de intervenţie medicală.

Reprezentanţii Asociaţiei Bucovina Curată susţin că proiectul şi actele premergătoare încalcă legislaţia şi ridică suspiciuni privind aspecte de natură penală, în special în ceea ce priveşte obţinerea avizelor de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava.

Aflăm că de-a lungul a peste doi ani, rezidenţii au încercat să rezolve situaţia pe cale amiabilă, discutând cu autorităţile locale şi judeţene, precum şi cu alte instituţii implicate în proiect. „Cu toate acestea, fără rezultate satisfăcătoare, se pare că proiectul continuă să avanseze.”

În acest moment, Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc şi Consiliul Judeţean Suceava au anunţat că vor începe lucrările de construcţie ale heliportului, ceea ce a intensificat nemulţumirea comunităţii locale. (N.B.)

Un comentariu

  1. Ioan-Cristian says:

    E de jale,fraților 🙈🙈🙈
    In sat..localitate…v-ati gasit să fc heliportul SMURD🤣
    Spuneti-mi mie 🤔
    INGINERILOR 🧠💣🧠💣🧠💣🧠💣
    Unde ati văzut voi asa ceva🤣
    Ia să fie UNUL CARE DESCHIDE UN BAR…RESTAURANT…SALA DE JOCURI…O BOMBĂ🙈
    NU O MAI LUNGESC☝️
    INTERESUL PRIMARIEI🤣
    SA VZ CE REPEDE SE GASESC IDEILE 🤪
    La Dedeman cum in cateva luni ☝️
    S a taiat pamblica🤣
    Aici☝️
    Frecati linistea la OAMENI 🤔
    DE CE NU O FC IN SAHLA🤔
    SPRE LICEUL MILITAR🤔

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI