Urmărire şi 5 focuri de armă în trafic, după un şofer care nu a oprit, la instigarea unui pasager

Într-o amplă acţiune desfăşurată în intervalul 30 septembrie 2022, ora 18:00 – 1 octombrie 2023, ora 2:00, Poliţia Municipiului Suceava a organizat o razie de proporţii, în cooperare cu toate structurile subunităţii, precum Biroul Rutier, Biroul Ordine Publică, Biroul Investigaţii Criminale, Secţia de Poliţie Burdujeni, Secţiile de poliţie rurală din Ipoteşti, Dărmăneşti, Adâncata şi Şcheia, şi Compartimentul conductorilor de câini. În sprijinul operaţiunii au fost implicaţi şi membri ai Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Suceava.

Concepţia acţiunii a vizat prevenirea şi combaterea infracţiunilor, asigurarea ordinii şi liniştii publice, şi crearea unui sentiment de siguranţă în rândul cetăţenilor, concentrându-se pe parcuri, zone de joacă pentru copii, terase, magazine deschise non-stop şi săli de jocuri de noroc.

În cadrul raziei, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 48.495 lei; două infracţiuni au fost constatate în flagrant, fiind întocmite dosare de cercetare penală. În plus, 11 permise de conducere au fost reţinute, iar 28 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

Pentru a se preveni şi combate conducerea sub influenţa alcoolului şi a altor substanţe, au fost efectuate 334 de teste cu aparatele etilotest, etilometru şi drugtest.

„În timpul raziei, poliţiştii au gestionat cu profesionalism şi eficienţă evenimente diverse, inclusiv o urmărire de maşină” aflăm din comunicatul IPJ.

Într-un incident, un şofer a refuzat să oprească la semnalul poliţiei şi a fost urmărit în zona localităţii Pătrăuţi. Şoferul a părăsit maşina şi a fugit într-o zonă izolată, unde poliţiştii au iniţiat o urmărire pe jos şi au efectuat somaţii verbale şi focuri de avertisment. Şoferul a fost ulterior identificat şi sancţionat contravenţional.

„Poliţiştii au acţionat gradual prin evaluarea permanentă a pericolului social al faptei şi al posibilelor urmări generate de folosirea armamentului din dotare, nefiind executat foc la nivelul membrelor inferioare asupra persoanei urmărite pe parcursul urmăririi pedestre şi nici foc pe parcursul urmării auto asupra pneurilor vehiculului, întrucât în habitaclu se observau alte trei siluete în afara şoferului, existând inclusiv posibilitatea ca persoanele să fie minore.

Ceilalţi trei ocupanţi ai maşinii au fost legitimaţi de poliţişti, stabilindu-se că erau două fete şi un tânăr cu vârste cuprinse între 19 şi 20 ani.

De asemenea, informativ şi investigativ, s-a stabilit şi identitatea şoferului, respectiv un tânăr de 21 de ani din localitatea Pătrăuţi.”

În mai puţin de 60 de minute de la eveniment, acesta a fost localizat la domiciliu, fiind testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. De asemenea, s-a stabilit că şoferul are permis de conducere valabil, iar vehiculul deţine toate documentele în regulă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că nu a oprit la semnalul regulamentar din cauza „impulsului de moment şi instigării pasagerului de pe bancheta din spate”.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional conform OUG nr. 195/2002 republicată cu amenzi în valoare de 2.320 lei şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 150 zile.

În urma evenimentului nu au rezultat victime sau pagube materiale. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI