În perioada 10 - 25 iulie

Zilele Municipiului Fălticeni 

Zilele Municipiului Fălticeni, ediţia 2021,  se vor desfăşura în perioada 10-25 iulie. Evenimentul organizat de Primăria şi Consiliul Local, împreună cu instituţiile culturale şi cluburile sportive din municipiu, include spectacole, activităţi religioase, competiţii sportive, expoziţie cu maşini de epocă, lansări de carte.

Manifestările încep sâmbătă, 10 iulie, la ora 10, la bazinele de înot din complexul „Nada Florilor”, unde se va desfăşura concursul de înot Cupa „Nada Florilor”.

Începând de luni, 12 iulie, până duminică, 18 iulie, pe terenul de zgură din complexul „Nada Florilor” (în caz de vreme nefavorabilă în sala de sport „Gabriel Udişteanu”) se va desfăşura turneul de tenis de câmp old boys „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a VI-a.

      Simpozion dedicat lui Vasile Lovinescu şi turneu internaţional de tenis de masă

Sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 9, la sala de sport „Gabriel Udişteanu” şi la sala de sport a Colegiului „Mihai Băcescu” este programat turneul de categoria A din circuitul AMATUR la tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, ediţia a XII-a, competiţie la care s-au înscris deja la cele patru categorii –  Elite, Open, Avansaţi şi Începători – peste 100 de participanţi din întreaga ţară, dar şi din Ucraina şi Republica Moldova.

Tot sâmbătă, de la ora 17, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” va avea loc colocviul „Vasile Lovinescu”, care include un simpozion dedicat lui Vasile Lovinescu la care şi-au anunţat participarea cu lucrări Alina Bărbuţă, doctor în litere al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Cecilia-Elena Cioroianu, doctor în litere la Universitatea din Târgu Mureş, dr. Roxana Cristian, prof. Eleonora Bulboacă, scriitoarea Doina Cernica, scriitorul Dan Iacob, doctor în Relaţii internaţionale Magda Ţepoi, poeta Mihaela Grădinaru. Seara se va încheia cu un concert de flaut susţinut de Nicolae Maxim, solist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Meci de fotbal old boys între foste glorii ale fotbalului

Duminică, 18 iulie, va fi organizat un concurs de tenis de câmp pentru copii „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a VIII-a, competiţie inclusă în calendarul Federaţiei Române de Tenis.

În aceeaşi zi, de la ora 11, este programată o partidă de fotbal pentru seniori, pe stadionul „Constantin Jamaischi”. Este vorba de tradiţionalul meci de fotbal old boys (’80-’90), între fostele glorii ale fotbalului sucevean.

De la ora 17, la amfiteatrul de la Baza de Agrement „Nada Florilor” (la Ponton) va avea loc Gala Excelenţei în Educaţie – premierea elevilor care au obţinut medii mai mari de 9 la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat, urmată de un spectacol susţinut de trupe de dans şi solişti de la Centrul Cultural „Gr. V. Birlic”.

Tot duminică, de la ora 18, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, va avea loc lansarea volumului „Vis spulberat” a scriitorului Alexa Paşcu.

Procesiune religioasă şi lansare de carte

Luni, 19 iulie, la ora 17, va avea loc o procesiune religioasă, în care racla cu moaştele unor sfinţi români va fi purtată prin oraş. Procesiunea va avea loc pe traseul Biserica parohială „Sf. Ilie” – str. Nicolae Beldiceanu – Spitalul Municipal Fălticeni – str. Mihai Eminescu – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Primăria Fălticeni – aleea pietonală – Bulevardul Revoluţiei – Catedrala „Învierea Domnului” – Biserica „Sf. Ilie”.

De la ora 19, este programată lansarea celei mai noi cărţi de epigrame şi caricaturi semnate de Constantin Bulboacă şi Radu Bercea: „Epigrame şi caricaturi cu şi fără Covid”.

Festivalul folcloric interjudeţean „Şezătoarea copiilor”

Din programul zilei de 20 iulie nu lipsesc slujba de Sfântul Ilie şi „Nunta de aur” – sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie. Anul acesta, cuplurile vor fi sărbătorite şi binecuvântate din nou la Biserica „Sfântul Ilie”, după ce la ultimele ediţii activitatea s-a desfăşurat la Catedrala Învierii, locaşul de cult care îl are ca hram pe ocrotitorul oraşului, Sfântul Ilie, fiind în reparaţii capitale. „Nunta de aur” va avea loc marţi, 20 iulie, de la ora 16.

Tot pe 20 iulie, de la ora 15,  la amfiteatrul de la Baza de Agrement „Nada Florilor” (la Ponton) se va desfăşura Festivalul folcloric interjudeţean „Şezătoarea copiilor” – gala laureaţilor, după care pe scena plutitoare vor urca grupurile folclorice „Moldava” şi „Micii Răzeşi” (coordonator Lenuţa Rusu), „Doruleţul”, „Balada” (coordonator Maria Tanasă) şi formaţia „Portativ”.

La ora 23, în centrul municipiului va avea loc un foc de artificii.

Zilele Municipiului Fălticeni din acest an se vor încheia duminică, 25 iulie. De la ora 10, Filiala Suceava a Retromobil Club România împreună cu Primăria Fălticeni  organizează, pe strada Republicii, în faţa sediului Administraţiei Financiare, manifestarea „Roţi legendare – 125 de ani de la apariţia primului vehicul în Fălticeni”, presupunând o expoziţie de maşini istorice, urmată de o paradă a maşinilor de epocă prin centrul municipiului.

Începând de sâmbătă, 10 iulie, pe stadionul „Nada Florilor” va funcţiona un parc de distracţii pentru copii şi tineri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI