Gospodăria părintească a cunoscutei interprete Laura Lavric, transformată în cenuşă

> Flăcări violente, înalte de câţiva metri, au mistuit tot ce au găsit în cale, în noaptea de sâmbătă spre duminică

Sirenele maşinilor de pompieri au început să răsune prelung aproape de miezul nopţii de sâmbătă spre duminică pe raza localităţii Costişa. Între timp, flăcări violente, de câţiva metri înălţime au putut fi observate de toţi locuitorii, iar o întreagă gospodărie avea să fie înghiţită în câteva minute de o mare de foc. Este vorba despre casa părintească a renumitei interprete de muzică populară Laura Lavric.

Alarma s-a dat aproape de orele 24, iar către locul incidentului au pornit în grabă salvatorii militari de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, împreună cu colegii lor de la serviciile voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi şi Bilca. O armată de echipaje, nu mai puţin de şapte şi tot atâtea autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au luptat cu pârjolul. „La sosirea echipajelor ardeau generalizat construcţiile din întreaga gospodărie, ce formau un corp comun, majoritatea ridicate din lemn, cu pericol de propagare a flăcărilor care se manifestau deosebit de violent, la două locuinţe aflate în imediata vecinătate” ne-a declarat slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

În ciuda intervenţiei susţinute a pompierilor, din bătătura gospodăriei nu s-a mai ales nimic. Pârjolul a mistuit casa de locuit, pe o suprafaţă de 80 mp, o magazie de lemne pe alţi 20 mp, un depozit de furaje şi un adăpost de animale pe câte 30 mp fiecare. S-au transformat în scrum şi circa două tone lemn de foc, patru tone de furaje şi bunurile casnice.

Cercetările efectuate ulterior au dus la o primă concluzie cum că flăcările ar fi izbucnit din magazia de lemne, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect, după cum a mai spus slt. Alin Găleată. Nu s-au înregistrat victime omeneşti, gospodăria nefiind locuită. Pompierii au reuşit să potolească pârjolul înainte de a se extinde la locuinţele învecinate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI