Weekend cu doliu pe drumurile sucevene

Nu mai puţin de 5 persoane şi-au pierdut viaţa în două accidente terifiante petrecute pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică

> O căruţă apărută în faţa unui autocar, la intrarea în municipiul Suceava, a fost spulberată de mijlocul de transport în comun; au murit două persoane > Alte trei vieţi au fost curmate după ce o maşină s-a izbit violent de un stâlp de electricitate şi s-a răsturnat pe cupolă

Sfârşitul săptămânii de care tocmai ne-am despărţit a fost unul negru pe drumurile din municipiul reşedinţă de judeţ. Nu mai puţin de cinci persoane s-au stins din viaţă după ce au fost implicate în două incidente rutiere terifiante, petrecute la câteva ore distanţă unul faţă de celălalt pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Inimile a doi soţi au încetat să mai bată după ce atelajul hipo cu care se deplasau a fost pur şi simplu spulberat de un autobuz ce efectua ultima cursă regulată din acea zi. Alte trei vieţi au fost curmate din cauza vitezei excesive, care a dus la producerea unui tragic accident pe strada Parcului din municipiul Suceava.

 Au murit în timp ce se întorceau acasă de la muncile câmpului

 Doi suceveni, soţ şi soţie, s-au stins brusc din viaţă pe când se întorceau acasă după o zi de muncă la câmp. Victimele se deplasau cu ajutorul unui atelaj hipo pe care îl încărcaseră cu fân. Din păcate, întunericul se aşternuse peste judeţul Suceava, ceasurile fiind trecute de ora 22.00, iar cei doi se grăbeau să ajungă cât mai repede la domiciliu. Tocmai graba şi un moment de neatenţie a făcut ca drumul să se termine brusc într-un fel tragic. Faetonul a intrat de pe un drum secundar pe strada Cuza Vodă din municipiul reşedinţă de judeţ, după ce căruţaşul nu s-a asigurat corespunzător, şi a fost pur şi simplu spulberat de un autobuz ce efectua ultima cursă din acea zi. „În timp ce conducea autobuzul pe strada Cuza Vodă, din municipiul Suceava, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din judeţul Botoşani, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo încărcat cu baloţi de fân, fără plăcuţe de înregistrare, care circula pe aceeaşi bandă, însă din sens opus şi care, a ieşit de pe un drum neclasificat” arată primele cercetări efectuate de poliţişti. Impactul a fost atât de puternic încât încărcătura din faeton s-a împrăştiat pe o distanţă de câteva zeci de metri. La faţa locului s-a deplasat şi Detaşamentul de Pompieri Suceava cu un ASAS şi modulul SMURD, în ajutorul salvatorilor militari venind şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Din nefericire impactul nimicitor a dus la pierderea vieţilor celor doi soţi aflaţi în căruţă, un bărbat în vârstă de 43 de ani şi partenera de viaţă a acestuia în vârstă de 40 de ani, manevrele de resuscitare făcute de cadrele medicale pe parcursul a câteva zeci de minute fiind fără rezultat. În urma accidentului au avut serios de suferit şi şoferul mijlocului de transport în comun dar şi o tânără de 19 ani, din Dumbrăveni, care au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Verificarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto implicat în incidentul rutier a dus la concluzia că şoferul nu consumase băuturi alcoolice înainte de a porni la drum iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului.

 Trei vieţi curmate pe loc din cauza vitezei excesive

 Puţin peste trei ore a durat, pe parcursul aceleiaşi nopţi, până la producerea unei noi tragedii rutiere pe drumurile sucevene. Viteza excesivă şi lipsa experienţei în şofat au dus la producerea unui accident în urma căruia alte trei vieţi au fost curmate. Potrivit datelor oficiale rezultate în urma cercetărilor efectuate de oamenii legii la faţa locului, accidentul a avut loc în jurul orei 01.20, în timp ce un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Şcheia, gonea cu autoturismul la volanul căruia se afla dinspre comuna Ipoteşti către centrul capitalei judeţului. Însă, „într-o curbă pe strada Parcului din municipiul Suceava, pentru că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un stâlp din beton de la iluminatul public” spun poliţiştii. Impactul a fost atât de violent încât maşina a dislocat stâlpul pur şi simplu după care a fost proiectată într-un copac de pe marginea arterei rutiere iar apoi aruncată din nou pe asfalt unde s-a răsturnat pe cupolă. În urma impactelor nimicitoare, doi din cei trei ocupanţi ai autovehiculului au fost aruncaţi afară din maşină şi striviţi sub aceasta iar celălalt a rămas captiv între fiarele contorsionate ale autoturismului. Niciunul dintre ei nu a avut nicio şansă, conducătorul auto şi cei doi pasageri, doi bărbaţi de 31 şi 33 de ani, ambii din comuna Şcheia, murind pe loc. Şi în acest caz a intervenit Detaşamentul de Pompieri Suceava cu modulul SMURD (cu o autospecială de descarcerare grea cât şi una de descarcerare mică) alături de care a venit şi o ambulanţă SAJ. „Interogând bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul de la volan nu era deţinător de permis de conducere pentru nicio categorie auto” mai spun oamenii legii, dar oricum, cel vinovat de producerea accidentului nu mai poate fi acum tras la răspundere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI