Guvernul a majorat salariul minim pe economie

> Creştem salariul minim de la 1 iulie, un pas pentru a ne apropia de salariul minim european,  a spus Marcel Ciolacu

Guvernul a crescut, ieri, salariul minim, de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. „Facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de Directiva privind salariul minim european”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

„Cea mai aşteptată decizie de azi este creşterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajaţi din România. De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate”, a afirmat Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

El a precizat că, practic, angajaţii primesc în plus 284 de lei pe lună.

„Astfel, facem un pas important pentru a ne apropia de nivelul cerut de Directiva privind salariul minim european. Ministerul Muncii şi partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie. Formula stabilită va ţine cont de puterea de cumpărare, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi productivitatea muncii”, a încheiat Marcel Ciolacu.

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI