Acţiuni de prevenire a consumului de droguri pentru elevii din Rădăuţi

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava, parte a Agenţiei Naţionale Antidrog, au desfăşurat vineri, 24 mai, o serie de activităţi preventive antidrog în unităţile de învăţământ din judeţul Suceava. Acţiunile fac parte din proiectul naţional „NECENZURAT” şi campania naţională „Consumul de droguri ne priveşte pe toţi!”.

La activităţi au participat peste 160 de elevi din ciclurile de învăţământ gimnazial şi liceal de la Colegiul Tehnic Rădăuţi şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi. Tematica discuţiilor a inclus efectele consumului de droguri asupra sănătăţii, problemele sociale generate de consumul de droguri, motivele debutului în consumul de droguri, semnele şi simptomele asociate consumului de substanţe ilegale, profilul consumatorului de droguri.

Elevii au fost informaţi despre serviciile de consiliere şi asistenţă specializată oferite de CPECA Suceava, care sunt disponibile gratuit şi în mod confidenţial. Aceste informaţii sunt esenţiale pentru a ajuta tinerii să recunoască riscurile şi să acceseze ajutorul necesar.

Specialiştii CPECA Suceava au anunţat că vor continua să fie prezenţi alături de elevi până la finalul anului şcolar, desfăşurând constant activităţi de prevenire antidrog. Scopul acestor acţiuni este de a sensibiliza tinerii cu privire la efectele şi riscurile asociate consumului de droguri şi de a promova un stil de viaţă sănătos şi responsabil. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI