De Ziua Copilului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava

Cadouri pentru copiii cu diabet zaharat

Cu ocazia Zilei Copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava aduce o bucurie copiilor cu diabet zaharat. Începând din 3 iunie 2024 şi pe tot parcursul săptămânii, copiii vor primi cadouri oferite de colectivul Ambulatoriului de specialitate diabet zaharat, în colaborare cu Asociaţia Lions Club Suceava, condusă de Dr. Neagu Daniela.

Dr. Claudiu Cobuz, medic primar şi şef al Secţiei clinice de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, a subliniat importanţa acestei iniţiative, menţionând că diabetul zaharat este una dintre cele mai frecvente şi grave afecţiuni endocrine-metabolice la copii. În România, incidenţa diabetului la copii este în creştere, afectând tot mai multe familii. La nivelul Centrului Antidiabetic Suceava, 131 de copii se află sub tratament, iar numărul acestora continuă să crească.

În anul 2023, au fost înregistrate 21 de cazuri noi de diabet zaharat la copii şi adolescenţi, demonstrând o tendinţă ascendentă. Programul Naţional de Diabet Zaharat a continuat să funcţioneze normal, chiar şi în perioada pandemiei, asigurând iniţierea şi monitorizarea tratamentului cu pompe şi senzori de insulină pentru copiii şi tinerii afectaţi.

Dr. Cobuz a menţionat că pentru colectivul Centrului Antidiabetic Suceava, copiii reprezintă o prioritate. În spiritul acestei preocupări, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, colectivul Ambulatoriului de diabet zaharat împreună cu Asociaţia Lions Club Suceava au pregătit cadouri speciale pentru micii pacienţi. „Azi e ziua ta! Dorim să îţi aducem în dar un zâmbet, un vis, libertatea de a te bucura de câteva dulciuri ce nu îţi vor afecta prea mult glicemia şi alte surprize!” a declarat Dr. Cobuz, subliniind importanţa sprijinului emoţional şi educaţional pentru copiii cu diabet.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava rămâne singurul furnizor de servicii medicale specializate în diabetologie din judeţ, asigurând îndeplinirea criteriilor pentru derularea Programului Naţional de Diabet Zaharat al CAS Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI