Peste o sută de copii şi studenţi la prima ediţie a Cupei Alianţei Franceze din Suceava la Înot

Alianţa Franceză din Suceava, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, şi Asociaţia Club Sportiv Academia de Sport Suceava, a organizat prima ediţie a Cupei Alianţei Franceze din Suceava la Înot (CAFSI) la Complexul de Nataţie şi Kinetoterapie din campusul universităţii.

Evenimentul a avut loc în contextul celebrării a 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris şi în anticiparea Olimpiadei de Vară Paris 2024, care va avea loc între 26 iulie şi 11 august. În spiritul acestei sărbători sportive mondiale, Alianţa Franceză din Suceava a lansat o serie de manifestări menite să promoveze un stil de viaţă sănătos şi valorile sportului. Seria de evenimente a debutat cu expoziţia „Les Elles des Jeux”, dedicată prezenţei femeilor în sport, şi a continuat cu prima ediţie a Cupei Alianţei Franceze din Suceava la Înot.

Competiţia a reunit peste 100 de copii şi studenţi, care au concurat în diverse probe: 25 m liber cu labe, 25 m spate cu labe, 25 m liber, 25 m spate, 50 m liber, 50 m bras, 50 m spate, 50 m fluture şi 200 m liber. Participanţii au fost împărţiţi pe categorii de vârstă, de la copii născuţi între 2010 şi 2018, până la studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, atât la masculin, cât şi la feminin.

Toţi participanţii au primit diplome şi medalii, iar cei care s-au clasat pe primele trei locuri vor beneficia de o reducere de 20% la cursurile de limba franceză oferite de Alianţa Franceză din Suceava.

Activităţile dedicate sportului vor continua cu organizarea competiţiei sportive în aer liber „Mini-jeux Olympiques Suceava-Paris 2024”, programată pentru 1 iunie, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Alianţa Franceză din Suceava îşi propune să încurajeze mişcarea şi practicarea sportului în rândul tinerilor, oferindu-le oportunităţi de a petrece timpul liber într-un mod sănătos şi de a se dezvolta armonios. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI