IPS Calinic:

Parohiile nu sunt feude! Numirile în oraşe s-au făcut pe bază de concurs sau prezidial, în câteva situaţii, cei numiţi lucrând în administraţie

În urma unei întrebări adresate de o credincioasă, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Calinic, a răspuns, pe site-ul Arhiepiscopiei, clarificând zvonurile referitoare la numirile preoţilor coslujitori în parohiile din judeţul Suceava.

Întrebarea unei credincioase sugera existenţa unor reportaje viitoare care ar aborda aspectele legate de presupuse numiri necanonice şi abuzuri privind conformarea cu regulile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Eventualul reportaj despre care faceţi vorbire nu intră în sfera preocupărilor mele. Numirile în oraşe s-au făcut pe bază de concurs sau prezidial, în câteva situaţii, cei numiţi lucrând în administraţie. Parohiile nu sunt feude!” a declarat IPS Calinic.Credincioasa îşi exprimase îngrijorarea că numirile recente ar putea încălca Articolul 49 şi Articolul 124, al. 4, din statutul Bisericii Ortodoxe Române, care reglementează numirea preoţilor în parohii pe baza necesităţilor comunităţii şi situaţiilor misionare urgente.

Arhiepiscopul a asigurat că toate numirile au respectat procedurile canonice şi regulamentare, subliniind că parohiile nu sunt tratate ca domenii personale, ci ca comunităţi ecleziastice administrate corect şi transparent. (N.B.)

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI