Gheorghe Flutur, în piaţa de la Arbore, a vorbit cu apicultori, crescători de animale şi legumicultori despre cum să-şi vândă mai bine produsele

Preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost miercuri, în zorii zilei, în piaţa de la Arbore, unde s-a întâlnit cu peste 1.000 de oameni, mulţi dintre ei foarte cunoscuţi, fie din satul său natal, fie din localităţile din jur: Arbore, Milişăuţi, Iaslovăţ, Cajvana, Solca şi Burla.

„La Arbore este o piaţă veche, acolo unde mergeam pe jos când eram copil, de la Botoşana până la Arbore. Aici am avut ocazia să stau de vorbă cu multi oameni, unii vechi cunoştinţe, care mi-au împărtăşit problemele lor” a spus Flutur.

El a constatat că dificultăţi mari au apicultorii, crescătorii de albine neavând unde să îşi vândă marfa, singura lor soluţie din punctul lui de vedere fiind asocierea, pentru a putea intra pe pieţele externe.

Flutur a discutat şi cu crescătorii de animale, mulţi dintre ei având o problemă cu preţul laptelui, iar aici va trebui ca primăriile din zonă să ia modelul zonei de munte, unde s-au făcut asociaţii care colectează lapte şi îşi pot permite să plătească un preţ mai bun către crescătorul de animale.

De asemenea, preşedintele Flutur a stat de vorbă cu legumicultorii de la Milişăuţi.

„Şi pentru ei asocierea este o soluţie eficientă, iar oraşele mai mari precum Rădăuţi, Siret şi Suceava trebuie să le pună la dispoziţie spaţii centrale amenajate pentru vânzarea acestor produse. Cei din Milişăuţi ştiu că eu le-am organizat primele asociaţii de legumicultori, în special pentru cei care produc castraveţi, varză, gogonele murate, şi cred că pe viitor va trebui să încurajăm participarea lor cu aceste produse pe pieţe din Marea Britanie, Israel, Italia, unde avem foarte multi români din Bucovina care ar fi clienţi de bază” a declarat Gheorghe Flutur.

El a arătat că ştie aşteptările celor cu care s-a întâlnit şi a spus că va acţiona în acest sens.

„Am stat de vorbă cu peste 1.000 de oameni, le ştiu aşteptările, iar ei îşi pun speranţe că în viitor vor putea fi ajutaţi să îşi vândă mai bine produsele lor” a mai declarat Gheorghe Flutur.

 | Comandat de PNL Filiala Suceava, cod AEP 21240015, executat de CRAI NOU SA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI