Violonistul german David Garrett reinterpretează, într-un nou album, hituri contemporane

Violonistul german David Garrett reinterpretează, în cel mai recent album al său, melodii pop contemporane din ultimele două decenii în aranjamente simfonice fascinante, informează DPA. Noul material discografic, intitulat „Millennium Symphony” şi anunţat luni la Koln, include melodii ale unor artişti precum Taylor Swift, Rihanna, Ed Sheeran, The Weeknd şi David Guetta şi promite o perspectivă proaspătă asupra unor hituri contemporane.

Albumul include de asemenea melodii semnate de muzicianul rock Udo Lindenberg şi de rapperul german Apache 207.

Garrett a declarat pentru DPA că melodiile sunt proaspete şi noi, dar devenite deja clasice. „Am încercat să le aranjez într-o manieră proaspătă, modernă alături de orchestră”. Obiectivul lui a fost de a crea ceva „care nu a mai fost creat înainte” în acest mix instrumental. A fost de asemenea anunţat un turneu mondial în 20 de ţări care include 65 de concerte şi este programat să înceapă la Munchen, pe 20 martie 2025.

„Mi-am asumat multe riscuri. Dar nu poţi crea ceva nou fără riscuri”, a spus Garrett despre noul său proiect. „Este important pentru mine ca albumul să fie cu adevărat un nou început”.

Născut în Aachen, vestul Germaniei, Garrett locuieşte acum la New York. Artistul, care are 43 de ani, şi-a făcut o marcă personală din fuziunea de stiluri şi concertează de mulţi ani în faţa unui public numeros. „Nu m-aş gândi să creez ceva pe care să nu-l ascult în privat sau despre care să nu cred că e grozav. Ar fi ceva neobişnuit pentru mine”.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI