Tânărul care a provocat accidentul mortal de la Frumoasa a fost arestat preventiv

Judecătoria Suceava a decis, joi după-amiază, arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui tânăr acuzat de omor din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Bărbatul (21 de ani) este acuzat că a lovit cu maşina un tânăr de 26 de ani pe drumul judeţean care face legătura între Moara şi Frumoasa.

Potrivit datelor din ancheta poliţiştilor, miercuri dimineaţă, în jurul orei 6:20, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe drumul judeţean care face legătura între localităţile Moara şi Frumoasa se afla o persoană decedată.

Echipa operativă deplasată la faţa locului împreună cu tehnician criminalist a identificat cadavrul ca aparţinând unui bărbat de 26 de ani şi a concluzionat că decesul a survenit cel mai probabil ca urmare a unui accident rutier, şoferul părăsind locul faptei.

De îndată s-au constituit mai multe echipe de căutare, fiind instalate filtre de căutare pe căile de acces din zona.

Totodată, o echipa operativă complexă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava şi Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava a desfăşurat activităţi investigative, criminalistice şi de cercetare penală. În doar circa două ore de la producerea evenimentului s-a reuşit identificarea vehiculului implicat precum şi stabilirea identităţii şoferului.

Ca urmare a unui complex de activităţi investigative, s-a reuşit localizarea şoferului, respectiv un tânăr de 21 ani care se afla într-un imobil de pe raza comunei Moara.

Echipaje de poliţişti s-au deplasat la locuinţa respectivului, însă tânărul de 21 ani nu s-a conformat solicitărilor poliţiştilor, refuzând accesul acestora pe proprietatea privată, dar ulterior poliţiştii au reuşit extragerea în condiţii de siguranţă a tânărului de 21 ani, fără a fi necesară utilizarea forţei, bărbatul fiind preluat şi condus la sediul Serviciului Rutier pentru îndeplinirea procedurilor legale.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost testat şi cu privire la prezenţa în organism a unor eventuale substanţe interzise, rezultatul fiind negativ. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI