Ion Lungu anunţă că lucrează cu ACET la un program de înlocuire a conductelor vechi

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că lucrează la un program de înlocuire a conductelor vechi din oraş după avaria recentă din faţa sediului primăriei, care a dus la surparea carosabilului.

Potrivit edilului-şef, deşi municipalitatea a atras aproximativ 100 milioane euro pe apă, canalizare, staţie tratare ape uzate, fondurile au fost conform ghidului de accesare, destinate în mod special extinderii conductelor de apă şi canalizare şi nu înlocuirii magistralelor vechi.

„Lucrăm împreună cu ACET la un program de înlocuire a conductelor vechi, vulnerabile cum este şi cazul de faţă” a spus primarul.

În urmă cu mai puţin de un an, Ion Lungu cerea scuze sucevenilor pentru „calvarul din trafic” generat de avaria de la reţelele de apă şi canalizare din Burdujeni.

El anunţa atunci că a discutat cu managerul ACET Suceava să facă un inventar al zonelor vulnerabile din municipiu şi să se intervină, pentru a se preveni situaţii asemănătoare.

Şi în iunie 2022 primarul Ion Lungu atrăgea atenţia asupra modului în care acţionează ACET SA Suceava.

„Eu fac un apel public la domnul Groza şi la ACET. Sunt în ceasul al XII-lea, să facă tot ce trebuie pe apă şi canalizare inclusiv pe staţia de tratare şi epurare. Vreau mai multă implicare. M-am săturat de câte ori am intervenit. Întotdeauna am pus umărul când era nevoie” a spus Ion Lungu la acea dată. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI