Cu sprijinul Rotary Club Suceava Cetate

Concert al Orchestrei Simfonice Suceava la Siret

> Din luna mai, la Suceava, sezon de concerte simfonice

Într-un spectacol muzical ce a cucerit inimile a peste 250 de spectatori, Orchestra Simfonică Suceava, alcătuită din talentaţi elevi şi profesori ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, a oferit o experienţă sonoră de excepţie în ultima zi a lunii martie, la Siret.

Evenimentul, organizat de Rotary Club Suceava Cetate, în colaborare cu alte organizaţii din domeniul educaţiei şi culturii, a adus în faţa publicului un concert ce a încântat prin interpretări pasionate şi un repertoriu divers.

Dirijată de prof. Valentin Ianoş, orchestra a creat o atmosferă magică; acordurile valsului „Pe frumoasa Dunăre albastră” de J. Strauss II şi „Balada” lui Ciprian Porumbescu au vibrat în unison cu emoţiile audienţei. Alături de aceste momente memorabile, au fost incluse şi surprize artistice, precum balet, desene şi arii celebre.

Printre artiştii invitaţi s-a numărat şi tenorul Sorin Ursan-Delaclit, contribuind la magnificul ansamblu muzical creat în sala Casei de Cultură „Mihai Teliman” din Siret.

Această serată muzicală a marcat începutul unui sezon de concerte simfonice care vor anima municipiul Suceava începând cu luna mai, oferind comunităţii oportunităţi noi şi provocatoare de a se conecta cu arta şi frumosul.

„Concertul de la Siret reprezintă practic evenimentul de deschidere a unui sezon întreg de concerte simfonice care vor avea loc în municipiul Suceava începând cu luna mai a acestui an. Orchestra Simfonică Suceava, dirijată de prof. Valentin Ianoş, constituie o veritabilă gură de aer proaspăt în peisajul cultural al judeţului nostru, care va avea parte în acest an de proiecte foarte interesante şi provocatoare în zona muzicii culte” a afirmat Ioan Mateiciuc, managerul Orchestrei Simfonice Suceava.

Prezent la eveniment, Vasile Varvaroi, vicepreşedintele Rotary Club Suceava Cetate, a spus: „suntem onoraţi să fim susţinătorii acestui demers ambiţios încă de la primele acorduri. Ne reafirmăm astfel misiunea de a deschide noi orizonturi în cadrul comunităţii prin derularea de proiecte care dezvoltă o altfel de educaţie”.

Rotary Club Suceava Cetate, reprezentând un pilon în sprijinul culturii şi educaţiei locale, s-a angajat să continue să promoveze iniţiativele ce aduc valoare şi îmbogăţesc experienţa comunităţii, susţinându-le cu pasiune şi dedicare, în conformitate cu principiile organizaţiei globale: „A servi mai presus de sine”. (N.B.)

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI