Conform guvernatorului regiunii Cernăuţi

Ruşii au încercat să lovească cu rachete centrala hidroelectrică de pe Nistru

Guvernatorul regiunii Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, a anunţat, vineri după-amiază, că în timpul unui atac de dimineaţă, „inamicul a încercat să lovească Centrala Hidroelectrică Dnistrovska”, dar că „forţele de apărare antiaeriană au doborât rachetele în apropierea acestui obiectiv important”.

„Au fost deja găsite fragmentele a două rachete. O explozie a afectat clădirea administrativă şi conducta de apă în satul Ojeve, raionul Nistru, unde au căzut fragmentele. În acelaşi timp, alimentarea cu apă se desfăşoară în mod normal. Din fericire, nu au fost victime. În prezent, forţele de ordine desfăşoară investigaţii. Au fost formate echipe pentru evaluarea şi o comisie specială care determină pagubele suferite” a spus vineri guvernatorul regiunii Cernăuţi.

Ruslan Zaparaniuk a arătat că, în timpul alarmei aeriene, au fost activate şi grupurile mobile de luptă, deoarece exista ameninţarea atacului cu drone inamice.

„În timpul unor atacuri anterioare, grupurile noastre mobile de luptă au demonstrat deja eficacitatea lor, distrugând o dronă inamică deasupra teritoriului unei regiuni vecine” a explicat Zaparaniuk.

El a menţionat că prioritatea principală este protecţia fiabilă a obiectelor de infrastructură.

„Inamicul este perfid şi se luptă cu populaţia noastră civilă” a arătat Zaparaniuk, care a îndemnat cetăţenii să nu neglijeze regulile de siguranţă şi să folosească adăposturile în timpul alarmelor aeriene. (N.B.)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI