20 de calculatoare pentru copii şi tineri din reţeaua de asistenţă maternală a judeţului

> 333 de copii şi tineri din sistemul de protecţie se află în plasament la rude sau la familii fără vreun grad de rudenie cu ei

 Fundaţia „Te aud România” şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava derulează, în perioada martie – iunie a.c., în cadrul programului „Dăm click pe România”, proiectul „Educaţie digitală pentru viitor”, „proiect educaţional în sprijinul celor vulnerabili”, organizat de Asociaţia ateliere fără frontiere.

Proiectul „Educaţie digitală pentru viitor” îşi propune „să echipeze”, „cu instrumentele necesare de care aceştia au nevoie pentru a-şi crea oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională”, 20 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani din sistemul de protecţie socială al judeţului Suceava. Potrivit Oanei Vasiliu, coordonatoarea de programe a Fundaţiei „Te aud România”, este vorba despre 20 de calculatoare care vor ajunge la copiii şi tinerii din cadrul Serviciului de asistenţă maternală al DGASPC Suceava.

„Deprinderile dobândite (…) îi vor deservi pe aceşti tineri pe întreg parcursul vieţii lor, parteneriatul de lungă durată cu Fundaţia te Aud România demonstrând că, împreună, putem construi un viitor mai bun pentru beneficiarii noştri” a declarat Georgeta Nadia Creţuleac, director executiv al DGASPC Suceava.

În prezent, în sistemul de protecţie al judeţului există 1.105 de copii şi tineri, dintre care 333 sunt în plasament la rude sau familii fără vreun grad de rudenie cu aceştia.

Cea mai mare concentrare de copii şi tineri din sistemul de protecţie este cea aferentă reţelei de asistenţă maternală, cu pondere în zona localităţilor din mediile rural şi urban mic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI