Municipiul Suceava

Blocul-lamă din Areni intră în lucrări de reabilitare de peste un milion de euro

 > În 12 luni, urmează a fi reabilitate anvelopa clădirii şi sistemele de încălzire, instalaţiile de furnizare a apei calde şi de iluminat > O atenţie deosebită se va acorda menţinerii finisajului realizat cu mozaic care există pe faţada laterală a imobilului

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava a semnat contractul de reabilitare energetică moderată a blocului P1 de pe bulevardul 1 Mai nr. 2, cunoscut de localnici drept „blocul-lamă”.

La licitaţie, cu oferte au venit Comtransport Suceava, Casa Grup Suceava, precum şi încă o firmă din Bacău. Câştigătorul competiţiei este Comtransport Suceava, valoarea contractului fiind de 5,342 de milioane de lei, respectiv de peste un milion de euro, cu termen de realizare de 12 luni.

„Lucrările prevăd reabilitarea anvelopei clădirii, sistemului de încălzire, sistemului de furnizare a apei calde, instalaţiei de iluminat, dar şi lucrări de management energetic integrat pentru clădiri” a declarat edilul-şef. Aflat vizavi de sediul primăriei, blocul respectiv are 84 de apartamente.

Finanţarea este atrasă în cadrul Componentei V „Valul renovării” a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu intervenţii apreciate la aproximativ 200 de euro pe metrul pătrat. Printre acestea din urmă se numără reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; reabilitarea sistemului de încălzire şi a celui de furnizare a apei calde de consum; instalarea de sisteme de climatizare şi ventilare; modernizarea instalaţiilor de iluminat. Totodată, sunt incluse sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; sisteme alternative de producere a energiei electrice şi a celei termice; utilizarea de surselor regenerabile de energie; modernizarea sistemelor tehnice a clădirii. Proiectul mai prevede şi amenajarea a două puncte de încărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice.

În autorizaţia de construire se subliniază că „o atenţie deosebită se va acorda în vederea menţinerii finisajului realizat cu mozaic care există pe faţada laterală a blocului de locuinţe dinspre bulevardul 1 Mai”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI