Potrivit Kievului,

Armata rusă este în ofensivă pe frontul de sud

Armata ucraineană a raportat ieri tiruri intense din partea trupelor ruse în apropiere de Robotine, un sat din regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, localitate asupra căreia trupele ucrainene au preluat controlul în contraofensiva din vara trecută, relatează AFP.Inamicul a condus 10 tentative nereuşite de atac asupra poziţiilor forţelor de apărare (ucrainene) în zona Robotine. Aici, situaţia este schimbătoare, inamicul recurge la tiruri susţinute”, a indicat Dmitro Lihovii, purtător de cuvânt militar ucrainean pentru acel sector de front. Acesta a mai afirmat că armata ucraineană a respins atacuri efectuate „cu un număr important de vehicule blindate”, dar ruşii au început să atace cu „grupuri mici de asalt şi mai multe vehicule blindate”, precum şi cu aviaţia care „operează activ”. „Aceste tentative de acţiuni ofensive sunt stopate, inamicii sunt eliminaţi în jurul Robotine”, susţine în acest timp generalul Oleksandr Tarnavski, comandantul ucrainean responsabil pentru acel sector de front.

Canalul de Telegram „DeepState”, apropiat armatei ucrainene, a anunţat duminică seară că trupele ruse au reuşit au străpungă apărarea ucraineană la Verbove, localitate situată la câţiva kilometri est de Robotine. Potrivit blogului mi-litar rus Rîbar, trupele ruse ar fi pătruns în partea de sud a localităţii Robotine. Această localitate a fost recuperată de armata ucraineană în luna august, acţiune prezentată atunci de Kiev ca un succes major al contraofensivei ucrainene care în cele din urmă s-a încheiat fără câştiguri teritoriale majore.

Noile acţiuni ofensive ruse pe frontul din sudul Ucrainei au început în weekend, în timp ce trupele ruse preluau controlul asupra oraşului Avdiivka, la circa 150 de kilometri nord-est de Robotine, după patru luni de asediu asupra oraşului.

În sectorul de front Avdiivka, „ruşii se regrupează, şi-au atins obiectivele tactice” şi „transferă probabil unităţi (de la Avdiivka) spre alte sectoare” ale frontului, a mai menţionat purtătorul de cuvânt militar ucrainean Dmitro Lihovii.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI