Lucrările lui Yoko Ono, „artista necunoscută”, expuse într-o amplă retrospectivă la Londra

John Lennon a descris-o drept „cea mai faimoasă artistă necunoscută din lume: toată lumea îi ştie numele, dar nimeni nu ştie ce face”. Pentru a fi scoase din anonimat, creaţiile artistice realizate de Yoko Ono fac în prezent obiectul unei retrospective organizate la muzeul Tate Modern din Londra, informează AFP.

Intitulată „Music of the Mind” expoziţia, care se deschide astăzi şi va dura până pe 1 septembrie, explorează creaţiile lui Yoko Ono, care va împlini vârsta de 91 de ani duminică şi care este cunoscută mai degrabă ca văduva fostului solist al trupei The Beatles decât ca o legendă a artei conceptuale.

„Această expoziţie celebrează cu adevărat artista care a fost Yoko”, a declarat Andrew de Brun, unul dintre curatori. „John Lennon a fost un contributor important pentru ea, iar noi suntem foarte bucuroşi să expunem arta ei”.

Recapitulând cariera ei de şapte decenii, muzeul Tate Modern prezintă 200 de lucrări, instalaţii, obiecte, videoclipuri, fotografii, sculpturi şi documente referitoare la spectacolele şi compoziţiile sale muzicale. Retrospectiva, prezentată ca fiind cea mai vastă de până acum, „recunoaşte importanţa lui Yoko Ono în arta şi cultura contemporană”, a subliniat acelaşi curator al expoziţiei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI