Garda de Mediu Suceava a declanşat controale în domeniul forestier, aplicând amenzi

Ca urmare a implementării prevederilor circularei emise de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Garda de Mediu Suceava anunţă că a demarat o serie de controale tematice la administratorii fondului forestier naţional de stat şi privat, la titularii amenajamentelor silvice şi la operatorii economici cu activităţi de exploatare forestieră pe teritoriul judeţului Suceava.

Aflăm că în săptămâna anterioară au fost efectuate, în total, 34 de controale, dintre care şase au vizat structurile de administrare a fondului forestier şi 28 au fost direcţionate către operatorii cu activităţi de exploatare forestieră în desfăşurare. În cadrul acestor verificări, au fost identificate diverse neconformităţi, printre care transportul tehnologic al masei lemnoase prin albia minoră a cursurilor de apă şi depozitarea neconformă a masei lemnoase şi a resturilor de exploatare.

Ca urmare, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 32.000 lei, în paralel fiind impuse măsuri de remediere a situaţiilor neconforme.

Garda de Mediu Suceava precizează că verificările vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi sancţionării oricăror abateri de la legislaţia în vigoare în domeniul exploatării forestiere. (N.B.)

Un comentariu

  1. Ciocan Petru says:

    . . șefi peste șefi !

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI