După recente lucrări de modernizare

Patinoarul artificial din Suceava se deschide oficial de Ziua Bucovinei

> „Dragi copii, dragi suceveni, vă aşteptăm la patinoar!” a transmis primarul Ion Lungu, precizând că tarifele rămân la nivelul celor practicate în sezonul rece precedent

Astăzi, de Ziua Naţională a Bucovinei, se deschide oficial patinoarul artificial de pe strada Universităţii din municipiul Suceava.

Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care ieri a inaugurat lucrările de modernizare realizate în ultima perioadă, cu finanţare din bugetul local. Pe lângă înlocuirea, pe o lungime de 170 de metri, a mantinelei deteriorate, refăcute au fost trotuarele care înconjoară suprafaţa de gheaţă, s-a reamenajat spaţiul de depozitare a zăpezii, s-au asigurat măsuri de protecţie în zona pucului, amenajându-se şi o centură de beton armat în care sunt încastrate balustradele.

În acest sens, din vistieria municipală s-au alocat 449.655 de lei. „Dragi copii, dragi suceveni, vă aşteptăm la patinoar!” a transmis Ion Lungu, primarul Sucevei, precizând că tarifele de intrare, cât şi cele pentru serviciile oferite, rămân la nivelul celor practicate în sezonul rece precedent.

Patinoarul artificial din municipiul Suceava are 3.230 de metri pătraţi, suprafaţa descoperită pentru patinaj fiind de 60×30 de metri pătraţi. La acestea se adaugă o tribună neacoperită, precum şi clădirea administrativă care adăposteşte inclusiv centrala de frig. La patinoar îşi desfăşoară activitatea şi Secţia de hochei a Clubului Sportiv Municipal (CSM).

În luna martie a anului 2016, Ion Lungu informa că municipiul Suceava fusese prins pe lista sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii de pe lângă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în vederea alocării de fonduri pentru lucrările de acoperire a patinoarului artificial. La acel moment, ca prioritate, Suceava ar fi fost al doilea din ţară, după Bucureşti, în ordine descrescătoare urmând Ploieşti, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Brăila şi Craiova. În 2007 a fost refăcută pista, iar sistemul frigorific vechi pe amoniac a fost înlocuit cu unul nou pe bază de glicol. De asemenea, în 2020, pentru încălzire şi prepararea apei calde, a fost montată centrala termică proprie pe gaze naturale, înlocuit fiind sistemul de încălzire învechit. În 2021, Primăria Suceava a cheltuit 330.000 de lei cu repararea acoperişului, respectiv cu refacerea hidroizolaţiei, primenit fiind, totodată, şi acoperişul magaziei. Operate au fost, de asemenea, o serie de intervenţii interioare şi exterioare, precum reparaţii la perei şi tavane; înlocuirea uşilor interioare şi exterioare; înlocuirea geamurilor; repararea pardoselilor, grupurilor sanitare, instalaţii sanitare şi electrice, precum şi a trotuarelor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI